Nyheder
Ankestyrelsen har afgjort cirka 3.900 klager over Udbetaling Danmark i 2021
Udbetaling Danmark er blevet bedre til at leve op til de forvaltningsretlige regler. Det viser en ny redegørelse fra Ankestyrelsen. I 2021 har vi stadfæstet Udbetaling Danmarks afgørelse i 90 pct. af afgørelserne. Det er et fremskridt i forhold til året før, hvor vi stadfæstede 84 pct. af afgørelserne.
Ny praksisundersøgelse: Sager om tab af erhvervsevne, som Ankestyrelsen hjemviser på grund af mangelfuldt oplysningsgrundlag
Ankestyrelsen har undersøgt hvilke typer oplysninger, der mangler i sager om tab af erhvervsevne, der hjemvises på grund af mangelfuldt oplysningsgrundlag. Undersøgelsen viser blandt andet, at der i de gennemgåede sager oftest mangler lægelige oplysninger, og at det ofte er i sager, hvor der er konkurrerende eller forudbestående sygdomme.
Nye principmeddelelser fra Ankestyrelsen
Her kan du se Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Ankechefens kommentar: Masser af vedkommende kurser i 2023
Vores populære kursuskatalog er klar med kurser på en række af Ankestyrelsens lovområder. Und dig selv et eller flere af vores kurser og bliv stærkere i din sagsbehandling.
Ny undersøgelse: Håndtering af underretninger om udsatte børn og unge med ikke-vestlig baggrund kan kræve særlig opmærksomhed i kommunerne
Ankestyrelsen har undersøgt seks kommuners erfaringer og udfordringer i sager om udsatte børn og unge med ikke-vestlig baggrund, og hvordan kommunerne kan håndtere disse udfordringer – fx ved at arbejde mere med netværksafdækning.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 1, februar 2023
Læs om vores nye principmeddelelser om kompressionsstrømper og ændret praksis om hjælp til ekstraudgifter, fokuseret tilsyn på det sociale område, en ny undersøgelse af Joannahuset, øget telefonisk kontakt til borgere med arbejdsskadesager og stigninger i omgørelsesprocenter i 2022.
Ny minianalyse: Kommunerne aftaler præcise formål ved virksomhedspraktik
Denne minianalyse sammenholder viden fra to tidligere undersøgelser om virksomhedspraktik samt nye tal på området. Den viser, at kommunerne i vid udstrækning får aftalt det præcise formål med praktikken.
Ny undersøgelse: Tid, koordinering og fastholdelse af relationer er vigtigt, når et barn eller ung skal skifte anbringelsessted
Ankestyrelsen har undersøgt hvordan fire kommuner arbejder med at sikre, at et skift af anbringelsessted foregår så skånsomt som muligt. Undersøgelsen viser, at tid til planlægning af skiftet, inddragelse af netværket omkring barnet og kontinuitet i barnets relationer er vigtige forudsætninger for et skånsomt skifte. Men undersøgelsen viser også, at kommunerne oplever en række forhold, som kan gøre det svært for dem at underbygge et skånsomt skift
Årsrapporten 2022 Klagenævnet for Specialundervisning
Rapporten giver et overblik over antallet af modtagne klager, afsluttede klagesager, realitetsbehandlede klagesager og sagsbehandlingstid.
Nyhedsbrev fra det kommunale og regionale tilsyn - februar 2023
I nyhedsbrevet for februar kan du læse otte nye udtalelser fra det kommunale og regionale tilsyn.
Ankestyrelsen ændrer administrativ praksis om hjælp til ekstraudgifter til varme, gas og el som følge af forsyningskrise
Ankestyrelsen genoptager nogle sager om bevilling af hjælp til dækning af ekstraudgifter til varme, gas og el på grund af forsyningskrisen. Det sker på baggrund af en ny principmeddelelse. Vi genoptager en sag af egen drift, hvis den er i strid med den praksis, som vi nu har udmeldt i den nye principmeddelelse.
Ny undersøgelse om erfaringer med henvendelser fra unge til ungekrisecenteret Joannahuset
Ankestyrelsen har undersøgt, hvordan unge benytter sig af og oplever Joannahuset, samt hvordan udvalgte kommuner og Joannahuset oplever samarbejdet om de unges situationer. Undersøgelsen viser blandt andet, at kommuner og unge oplever, at Joannahuset skaber værdi for børn og unge i krise eller kriselignende situationer, men at både kommunerne og Joannahuset oplever udfordringer i samarbejdet om de unges situationer.
Nyhedsbrev januar 2023 fra det kommunale og regionale tilsyn
I nyhedsbrevet for januar kan du læse fire nye udtalelser fra det kommunale og regionale tilsyn.
Ankestyrelsen sætter nye projekter i gang for at komme tættere på borgerne
Telefonopkald og forklarende animationsfilm skal hjælpe borgere til en styrket dialog med Ankestyrelsen om deres sager. Idéerne til projekterne er blevet til i et samarbejde med Rådet for Socialt Udsatte og borgere, der har erfaring med socialt udsathed.
Kommunerne kan justere hjælp til borgerne i tilfælde af leveringshindringer
I nogle tilfælde kan kommunerne ikke levere den bevilgede hjælp til borgerne. Ankestyrelsen har undersøgt, hvornår kommunerne kan justere i hjælpen, og hvordan justeringerne så skal ske.
Nye principmeddelelser fra Ankestyrelsen
Her kan du se den samlede oversigt over Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Mulighed for genoptagelse af visse sager om karpaltunnelsyndrom
Sager om karpaltunnelsyndrom kan genoptages, hvis sagen er blevet afvist alene med den begrundelse, at nerveledningsundersøgelsen ikke har kunne bekræfte diagnosen.
Nye praksisnotater inden for beskæftigelse og aktivloven
Ankestyrelsen har offentliggjort to nye praksisnotater. Praksisnotaterne handler om henholdsvis sanktion for udeblivelse fra tilbud og sanktion for manglende meddelelse af sygdom.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 6, december 2022
Læs om vores nye principmeddelelser 16-22, 23-20 og 40-22 på henholdsvis børne- og arbejdsskadeområdet. Du kan også læse om Løsarbejderens ret til sygedagpenge fra arbejdsgiveren, blive klogere på retsvirkningen af Ankestyrelsens hjemvisninger og endelig læse om Ankestyrelsens fortsatte fokus på kommunernes sagsbehandlingstid på bilstøtteområdet.
Ankestyrelsens julequiz – test din viden
Hvor godt kender du Ankestyrelsen og vores fagområder? Test din viden i vores jule-quiz, hvor vi også har fundet på lidt svære spørgsmål til de særligt jura-interesserede.
Masser af vedkommende kurser i 2023
Ankestyrelsen er klar med kursuskataloget for 2023, og du kan allerede nu tilmelde dig en lang række af spændende og højt faglige kurser. Ankechef Henrik Horster fortæller om det væsentlige ved at kende loven og den nyeste praksis, når man arbejder med borgeres retssikkerhed.
Nye praksisnotater inden for serviceloven
To nye praksisnotater ser på henholdsvis praksis ved forsørgelse af børn i hjemmet og regler og praksis ved borgerstyret personlig assistance (BPA).
Ankestyrelsens webankeskemaer er overgået til en ny løsning
Den eksisterende Webankeskema-løsning er blevet afløst af en ny løsning, Blanketmotoren. Den nye løsning drives af Erhvervsstyrelsen, og flere myndigheder anvender allerede løsningen i dag til indsendelse af blanketter.
Nye principmeddelelser fra Ankestyrelsen
Her kan du se den samlede oversigt over Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Nyhedsbrev november 2022 fra det kommunale og regionale tilsyn
I nyhedsbrevet for november kan du læse syv nye udtalelser fra det kommunale og regionale tilsyn.
Nye principmeddelelser fra Ankestyrelsen
Her kan du se den samlede oversigt over Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Nyt praksisnotat om samvær med anbragte børn
Praksisnotatet ser nærmere på sager om samvær med anbragte børn.
Nye praksisnotater inden for beskæftigelse og aktivloven
To nye praksisnotater ser på henholdsvis særlig støtte og rimelig, billigere bolig, og tilbagebetaling af kontanthjælp på grund af indtægter.
Mulighed for genoptagelse af visse sager om posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD)
Ankestyrelsen har på arbejdsskadeområdet truffet en ny principafgørelse, som ændrer praksis i forhold til vurderingen af de tidsmæssige betingelser for at anerkende PTSD som en ulykke. Ændringen gælder også for sager, som allerede er afgjort.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 5 oktober 2022 - tema om retssikkerheds-initiativerne
I dette temanummer af Nyt fra Ankestyrelsen, vil vi gerne fortælle om vores nye initiativer til at styrke borgernes retssikkerhed på handicapområdet.