Her kan du se Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Nyheder 2024
Her kan du se Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Udbetaling Danmarks afgørelse er blev stadfæstet i 90 pct. af tilfældene i 2022, og holder dermed samme niveau som i 2021, når det gælder om at leve op til de forvaltningsretlige regler. Det viser en ny redegørelse fra Ankestyrelsen.
Ankestyrelsens undersøgelse af adoptionsformidlingen fra Sydkorea til Danmark i 1970’erne og 1980’erne viser blandt andet, at formidlingen var præget af et ureguleret formidlingssystem og en uheldig incitamentsstruktur, hvor store pengebeløb blev overført mellem de danske og sydkoreanske organisationer i forbindelse med adoptionerne.
Danish International Adoption (DIA) har den 16. januar 2024 meddelt, at bestyrelsen har besluttet at afvikle formidlingen af internationale adoptioner på baggrund af sanktioner fra Ankestyrelsen og Social- Bolig og Ældreministeriet.
Det er det kommunale tilsyn, der vil præcisere gældende lov om udenrigspolitiske anliggender. Det sker, efter at tilsynet har modtaget flere henvendelser om kommuner, der involverer sig i udenrigspolitiske anliggender.
Her kan du se Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Ansøgere, der har accepteret matching, fortsætter deres sag i Danish International Adoption(DIA). Flere forhold gælder for øvrige ansøgere.
Ankestyrelsen har i de senere år modtaget flere sager inden for stort set alle klagesagsområder. Antallet af indkomne sager er nu på så højt et niveau, at du kan opleve en længere sagsbehandlingstid af din sag end tidligere.
Rapporten giver et overblik over antallet af modtagne klager, afsluttede klagesager, realitetsbehandlede klagesager og sagsbehandlingstid.
DIA har oplyst Ankestyrelsen om, at DIA ikke behandler henvendelser om indsigt i egen adoptionssag (aktindsigt).
Her kan du se Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Et læringsforløb til ti udvalgte kommuner har haft fokus på at opkvalificere behandlingen af sager på området for kontant tilskud og borgerstyret personlig assistance (BPA). Læringsforløbet indgår i en række initiativer, der skal styrke retssikkerheden og kvaliteten i sagsbehandlingen på handicapområdet.
Ankestyrelsen har undersøgt kommunernes erfaringer og praksis med at forberede overgangen til voksenlivet for unge med funktionsnedsættelse. Halvdelen af landets kommuner oplever, at den nye bestemmelse har betydning for, at de kommer i gang med at forberede overgangen til voksenlivet for unge med funktionsnedsættelse, når den unge fylder 16 år.
Ankestyrelsen har i en ny praksisundersøgelse set på sager, hvor kommunerne har sanktioneret en aktivitetsparat eller jobparat borger, der er udeblevet fra et tilbud eller en jobsamtale. Undersøgelsen viser at især sager om aktivitetsparate borgere er en udfordring for kommunerne.
Med principmeddelelse 25-23 har Ankestyrelsen ændret praksis hvad angår følgeudgifter til afløsning og aflastning på børnehandicapområdet, så den svarer til praksis på voksenhandicapområdet. Borgere, der mener, at deres sag skal genoptages, kan enten kontakte Ankestyrelsen eller kommunen.