Nyheder
Ny undersøgelse om kommuners oplevelser med samarbejdspartnere i sager om æresrelateret konflikt og negativ social kontrol
Ankestyrelsen har undersøgt seks kommuners oplevelser med at samarbejde med både interne og eksterne samarbejdspartnere i sager om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol. Undersøgelsen viser blandt andet, at rådgiverne i kommunerne generelt oplever, at der er et godt samarbejde om håndteringen af sagerne.
Nye principmeddelelser fra Ankestyrelsen
Her kan du se den samlede oversigt over Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Nye praksisnotater på socialområdet
Ankestyrelsen har offentliggjort tre nye praksisnotater. Praksisnotaterne handler om personlig og praktisk hjælp, socialpædagogisk støtte og visitering til ældre- og plejeboliger.
Ankestyrelsen ændrer administrativ praksis i forhold til modregning efter aktivlovens § 94, stk. 3
Ankestyrelsen har ændret sin administrative praksis i forhold til sager om tilbagebetaling på grund af dobbeltforsørgelse efter aktivlovens § 94, stk. 1, og kommunernes opgørelse af tilbagebetalingskravet. Kommunen skal modregne med bruttobeløbet af den allerede udbetalte ydelse i bruttobeløbet af den ydelse, der skal efterbetales.
Nyhedsbrev fra det kommunale tilsyn
I nyhedsbrevet for juni er der ti nye udtalelser fra det kommunale og regionale tilsyn.
Nye praksisnotater inden for beskæftigelse og aktivloven
To praksisnotater ser på henholdsvis særlig støtte og rimelig, billigere bolig og tilbagebetaling af kontanthjælp på grund af indtægter.
Sagsbehandlingstid på voksenhandicap-området
En ny undersøgelse har fokus på sagsbehandlingstid på voksenhandicapområdet i kommuner og Ankestyrelsen. Den viser bl.a., at særligt sager om kontant tilskud og borgerstyret personlig assistance kan tage lang tid fra borger ansøger, til der ligger en endelige afgørelse.
Både kommuner og unge med handicap oplever forskelle i støtte ved overgang til voksenlivet
Ny undersøgelse fra Ankestyrelsen viser, at både kommuner og unge oplever forskelle i støttemuligheder før og efter det fyldte 18. år på handicapområdet. Undersøgelsen viser også, at arbejdet med tilpasning, kontinuitet i støtten og den unges selvstændighed kan understøtte en god overgang til voksenlivet
NemLog-in fejler i øjeblikket
Det betyder, at det ikke er muligt at tilgå vores ankeskemaer.
Nyt praksisnotat om hjælpemidler
Praksisnotatet ser nærmere på hjælpemiddelssager om glukosemåleapparater til personer med diabetes og penisproteser til transkønnede mænd.
Anbragte børn og unge skal inddrages i eget sagsforløb
Minianalyse samler Ankestyrelsens viden om kommuners inddragelse af anbragte børn og unge.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 3, juni 2022
Læs om, hvordan beløb overført til borgers konto skal betragtes i forhold til forsørgelse efter aktivloven, kørsel til og fra kursus kan være omfattet af arbejdsskadesikringsloven, Børnebarometret 2020-2022, opmærksomhedspunkter ved fritvalgsordningen, ny praksisundersøgelse om dækning af tabt arbejdsfortjeneste og en ny undersøgelse om kommunernes tilbud af efterværn.
Redegørelse om behandling af klagesager fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring 2021
Ankestyrelsen udarbejder hvert år en redegørelse om sagsbehandlingen i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Redegørelsen handler om Ankestyrelsens behandling af klagesager fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i 2021 og indeholder nøgletal om de indkomne og behandlede klagesager på arbejdsskadeområdet i løbet af året.
Børnesagsbarometret – to nye rapporter om kommunernes sagsbehandling på børneområdet
Børnesagsbarometret er en årligt tilbagevendende undersøgelse, hvor Ankestyrelsen vurderer, om kommunerne overholder centrale krav i serviceloven, når de behandler sager om udsatte børn og unge.
Ny undersøgelse om kommuners praksis med at støtte udsatte unge i overgangen til voksenlivet
Ankestyrelsen har undersøgt syv kommuners erfaringer og praksis med at støtte udsatte unge i overgangen til voksenlivet. Undersøgelsen viser blandt andet, at det er vanskeligt for kommunerne at vurdere, hvilke unge der skal tilbydes efterværn.
Ny praksisundersøgelse: Udbetaling Danmark foretager korrekt beregning i de fleste af deres sager om frister på barselsdagpenge-området
Ankestyrelsen har undersøgt Udbetaling Danmarks sagsbehandling i sager om frister på barselsdagpengeområdet. Undersøgelsen viser bl.a., at Udbetaling Danmark både beregner korrekt og skaber hurtigt overblik over komplekse sagsforløb i de sager, vi har gennemgået til undersøgelsen.
Ankestyrelsen svarer på kritik: Der er høj retssikkerhed i tvangsanbringelsessager
Nogle medier har stillet spørgsmål til Ankestyrelsens behandling af sager om tvangsanbringelse af børn og unge og mener, at vi ikke varetager forældrenes retssikkerhed tilstrækkeligt i vores sagsbehandling. Vicedirektør Merete Pantmann svarer på kritikken.
Nyt nyhedsbrev fra det kommunale tilsyn
I nyhedsbrevet for maj kan du læse fem nye udtalelser fra det kommunale og regionale tilsyn.
Nye principmeddelelser fra Ankestyrelsen
Her kan du se den samlede oversigt over Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Ankestyrelsen genoptager sager om kugle- og kædedyner til børn og unge med søvnproblemer
Ankestyrelsen har ophævet principmeddelelse 94-15 om behandlingsredskaber og kugle- kædedyner. Det skyldes, at Ankestyrelsen har ændret praksis i sager om bevilling af kugle- eller kædedyner til børn og unge med søvnproblemer.
Ny praksisundersøgelse om udmåling af tabt arbejdsfortjeneste
En ny praksisundersøgelse om udmåling af tabt arbejdsfortjeneste viser, at det bl.a. kan være uklart for kommunernes sagsbehandlere, hvilke forhold der skal indgå i udmålingen.
Ankestyrelsens årsredegørelse til Det Rådgivende Praksisudvalg 2021
Dette er Ankestyrelsens ottende årsredegørelse til Det Rådgivende Praksisudvalg.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 2, maj 2022
Læs om Ankestyrelsen nye principmeddelelser om midlertidige afbrydelser af hjælp og ophør af hjælp og skader ved arbejde hjemmefra, fremgangsmåden når en borger har fortrudt sin raskmelding efter ophøret af et sygeforløb, behandling foretaget af autoriseret osteopat, en ny undersøgelse af sikrede døgninstitutioner, en praksisundersøgelse af kommuners brug af sanktioner og Ankestyrelsens statistik for kommunale social- og beskæftigelsessager for 2021.
Højesteretsdom: Som tilskadekommen har du ret til at få udbetalt renter af erstatningsbeløb før skat (bruttobeløbet)
Hvis erstatning for tab af erhvervsevne udbetales for sent, kan du få udbetalt renter af erstatningsbeløbet før skat. Ankestyrelsen kasserer derfor principmeddelelse 48-19 om beregning af renter af erstatningsbeløbet efter skat (nettobeløbet).
Ankestyrelsen kasserer principmeddelelse 99-16
Klager over, at kommuner afslår at indstille til optagelse i særlige botilbud uden samtykke, kan indbringes for Familieretshuset efter § 131, stk. 3, i serviceloven. Spørgsmål om klage over disse afslag skal rettes til Familieretshuset, da Ankestyrelsen ikke er den kompetente klagemyndighed.
Nye principmeddelelser fra Ankestyrelsen
Her kan du se den samlede oversigt over Ankestyrelsens seneste principmeddelelser.
Praksisundersøgelse: Kommuner mangler at inddrage oplysninger, når de skal sanktionere aktivitetsparate borgere
Ankestyrelsen har gennemgået 95 sager fra 10 kommuner, hvor kommunerne har sanktioneret en aktivitetsparat eller jobparat borger, der er udeblevet fra en samtale eller et tilbud. I over halvdelen af sagerne mangler kommunerne at inddrage relevante oplysninger forud for en afgørelse om sanktion.
Nyt praksisnotat om sager under integrationsloven
Praksisnotatet ser på sager om bl.a. danskbonus og selvforsørgelses- og hjemrejseydelse.
Modtager du ikke Digital Post? Måske er din app til E-boks eller Digital Post ikke opdateret
Vi modtager henvendelser fra borgere, som har problemer med at læse Digital Post. Dette på trods af, at de måske endda har modtaget en sms-notifikation om ny post. Problemet kan skyldes, at du ikke har den seneste version af e-Boks- eller Digital Post-appen.
Nyt nyhedsbrev fra det kommunale tilsyn
I nyhedsbrevet for marts kan du læse 16 nye udtalelser fra det kommunale og regionale tilsyn.