Gå til indhold

Kommende adoptivforældre kan nu skrives op til adoption af både danske og udenlandske børn samtidig

En regelændring fra 1. februar giver kommende adoptivforældre mulighed for at være skrevet op til adoption af danske børn og udenlandske børn samtidig. Tidligere kunne man kun være skrevet op til enten dansk eller udenlandsk adoption. Kommende adoptivforældre, der allerede er skrevet op til adoption, skal aktivt sørge for at være skrevet op til begge muligheder.

Det er ændringer i Adoptionsbekendtgørelsen, som trådte i kraft fra den 1. februar i år, der giver kommende adoptivforældre mulighed for at være skrevet op til adoption af danske børn og udenlandske børn samtidig. Du kan altså både være skrevet op som kommende forælder, der ønsker at adoptere et dansk barn, og samtidig være skrevet op som kommende forælder, der ønsker at adoptere et udenlandsk barn. Betingelsen for at være skrevet op til begge adoptionsmuligheder er, at man som ansøger har en generel godkendelse som adoptant. Tidligere kunne kommende adoptivforældre kun vælge én mulighed for adoption.

De kommende adoptivforældre, der allerede er skrevet op til adoption, skal dog aktivt sørge for at være skrevet op til begge muligheder. Er du derfor allerede skrevet op til adoption af et dansk barn, og også ønsker være skrevet op til adoption af et udenlandsk barn, skal du kontakte Danish International Adoption (DIA). De sørger for, at du også kan få mulighed for at adoptere et barn fra udlandet (den internationale liste).

Står du derimod til adoption af et udenlandsk barn, og også ønsker have mulighed for at adoptere et dansk barn, skal du kontakte Adoptionsnævnets sekretariat.
Læs mere om ændringen

Sidst opdateret 03.02.2022

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring