Gå til indhold

Ændringer i Adoptionsbekendtgørelsen pr. 1. februar 2022

Adoptionsbekendtgørelsen er pr 1. februar 2022 blevet ændret.

Det betyder blandt andet, at det nu er blevet muligt at være skrevet op til både national adoption og international adoption på samme tid, når man som ansøger har en generel godkendelse som adoptant.

Er du allerede skrevet op på national liste
Ønsker du samtidig at blive registeret som ansøger til international adoption, kan du kontakte Danish International Adoption (DIA) på telefon 45816333 eller på mail: mail@d-i-a.dk. 

Er du allerede skrevet op på international liste
Ønsker du samtidig at blive registeret som ansøger til national adoption, kan du kontakte Adoptionsnævnets sekretariat på telefon 33411200 eller via kontaktformularen her.

Godt at vide, hvis du er skrevet op til både national og international adoption
For at undgå, at processen med en konkret matchning bliver sat i gang samtidig til både national og international adoption, vil Adoptionsnævnet og DIA gensidigt orientere hinanden, når det er nødvendigt.

Dette betyder, at:

  • DIA orienterer Adoptionsnævnet, når DIA sender din sag om international adoption til det afgiverland, som du er skrevet op til. Derefter kan du ikke længere være skrevet op til national adoption. Trækker du – uden at være matchet med et barn - din ansøgning om adoption fra det konkrete afgiverland tilbage, kan du igen blive skrevet op, så du står på både den nationale og internationale liste.
  • Adoptionsnævnet orienterer DIA, når nævnet indleder en matchningsproces mellem dig og et konkret barn (national adoption). Derefter bliver din ansøgning om international adoption sat på stand by, indtil der er endelig afklaring om den nationale matchningsproces. Når den er afklaret, bliver din adoptionssag enten gen-aktiveret eller fjernet fra den internationale liste.

Sidst opdateret 01.02.2022

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring