Nyheder
Nye og mere brugervenlige formularer
Ankestyrelsen har opdateret en række formularer på hjemmesiden. Dermed bliver det nu lettere at benytte vores formularer, når man fx skal kontakte Ankestyrelsen, søge om autorisation eller underrette om et barn.
Årsberetning 2020 for Arbejdsmiljøklagenævnet
Arbejdsmiljøklagenævnets årsberetning for 2020 er nu publiceret. Her kan du bl.a. læse om nævnets sager, sammensætning og kompetence.
Ny undersøgelse: Visitation til døgnbehandling for stofmisbrug – Eksempler på kommuners praksis
Ankestyrelsen har undersøgt fem kommuners praksis og overvejelser, når de visiterer voksne borgere til døgnbehandling for stofmisbrug.
Nye principmeddelelser i 2021
Få her en oversigt over de nyeste principmeddelelser fra Ankestyrelsen i 2021.
Ny undersøgelse: Kommunernes arbejde med at sikre boliger til borgere i hjemløshed
I en ny undersøgelse har Ankestyrelsen undersøgt, hvordan kommunerne arbejder med at sikre boliger til borgere i hjemløshed, som opholder sig på boformer efter servicelovens § 110.
Borgere kan nu sende fuldmagter digitalt til Ankestyrelsen
Ankestyrelsen lancerer ny digital fuldmagtsløsning. Dermed kan borgere med en klagesag nu sende fuldmagter digitalt. Det sker via borger.dk. Den nye fuldmagtsløsning træder i kraft i dag den 5. juli 2021.
Børnesagsbarometret 2021 – et indblik i kommunernes sagsbehandling på børneområdet
Børnesagsbarometret er en årligt tilbagevendende undersøgelse, hvor vi ser på, om kommunerne overholder centrale krav i serviceloven, når de behandler sager om udsatte børn og unge. Vi har netop offentliggjort den tredje rapport om Børnesagsbarometret på vores hjemmeside.
Kommuner bør genvurdere en række børnesager
På baggrund af Ekstra Bladets omtale af en psykolog, der har udarbejdet erklæringer i en række børnesager, har Ankestyrelsen mandag den 21. juni 2021 sendt et brev til alle kommuner.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 3, juni 2021
Læs om hjælp til flytteudgifter efter aktivloven, sammenhængen mellem særlig støtte og overløb, praksis om kravet om samliv ved stedbarnsadoption, ressourceforløbsydelse, undersøgelse af anbringelsesområdet i de nordiske lande, undersøgelse af virksomhedspraktik og ny vejledning om afgørelsesbegrebet
Nye principmeddelelser fra Ankestyrelsen i 2021
Få her en oversigt over de nyeste principmeddelelser fra Ankestyrelsen i 2021.
Ny vejledning til kommunale sagsbehandlere: Hvad er en afgørelse?
En ny vejledning om afgørelsesbegrebet skal hjælpe kommunale sagsbehandlere i sagsbehandlingen. Samtidig kan vejledningen bruges som rettesnor for, hvornår en borger kan klage over en kommunes afgørelse til Ankestyrelsen.
Ny undersøgelse: Kommunernes brug af virksomhedspraktik
I en ny undersøgelse har Ankestyrelsen talt med ledere og medarbejdere i ni kommuner om, hvordan de på et strategisk og praktisk plan arbejder med virksomhedspraktik over for dagpengemodtagere og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere.
Ligebehandlingsnævnets årsberetning for 2020
Ligebehandlingsnævnet har nu offentliggjort sin årsberetning for 2020. Beretningen indeholder artikler om emner, der har været særligt aktuelle i 2020.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 2, maj 2021
Læs om Landsretsdom på arbejdsskadeområdet, tabt arbejdsfortjeneste og sektoransvar, ny undersøgelse om botilbud, dækning under covid-19, varsling ved ophør af dækning af tabt arbejdsfortjeneste, undersøgelse om anbringelse, Nye regler på børneområdet, ændret praksis ved indstillinger til børn og unge-udvalg og Klagenævnet for specialundervisnings årsrapport 2020
Ankestyrelsens årsredegørelse til Det Rådgivende Praksisudvalg 2020
Dette er Ankestyrelsens syvende årsredegørelse til Det Rådgivende Praksisudvalg.
Ankestyrelsen genoptager visse sager om ophør af sygedagpenge
Som følge af en dom fra Vestre Landsret i januar 2021 vil Ankestyrelsen nu genoptage en række sager om ophør af sygedagpenge, hvor styrelsen har truffet afgørelse efter en anden regel end kommunen.
Ny undersøgelse: Støtte efter servicelovens § 54 til forældre, hvis barn er blevet anbragt
Ankestyrelsen har undersøgt kommunernes praksis for at iværksætte støtte til forældre, hvis barn er blevet anbragt, herunder indholdet af den støtte, som forældre modtager efter servicelovens § 54.
Ændring af praksis om betingelserne for at modtage danskbonus efter integrationsloven
Ankestyrelsen ændrer praksis om betingelserne for at modtage danskbonus efter integrationsloven. Det er herefter ikke en betingelse for at modtage danskbonus, at udlændingen er eller har været omfattet af selvforsørgelses- og hjemrejseprogrammet/introduktionsprogrammet. Ankestyrelsen og kommunerne skal derfor genoptage en række sager.
Rapporten ”Mistanke om ulovlige forhold i adoptioner fra Chile til Danmark 1978-1988”
Ankestyrelsen har foretaget en afdækning af det historiske adoptionsformidlingssamarbejde med Chile i årene 1978 til 1988.
Ny undersøgelse: Familiepleje i Norge og Sverige
Ankestyrelsen har i en ny undersøgelse set på organiseringen og brugen af familiepleje i Norge og Sverige og afdækket statistiske forskelle i anbringelsesområdet i Danmark, Norge og Sverige.
Nyt opdateret ankeskema til brug i sanktionssager efter aktivlovens §§ 35-40a
Ankestyrelsen har på baggrund af de nye regler på sanktionsområdet fra 1. januar 2020 opdateret ankeskemaet, som kommunerne skal anvende, når sanktionssager efter aktivlovens §§ 35-40a sendes til Ankestyrelsen.
Nye undersøgelser: Seks kommuners praksis og overvejelser ved valg af opholdssted og døgninstitution samt visitation til botilbud
Ankestyrelsen har i to undersøgelser set på seks kommuners arbejdsgange og overvejelser, når de skal finde et opholdssted eller døgninstitution til et barn eller ung, samt når kommunerne skal visitere en borger til et botilbud.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 1, marts 2021
Læs om, at Ankestyrelsen har samlet en række tidligere principmeddelelser om selvstændige erhvervsdrivendes ret til hjælp til forsørgelsen i principmeddelelse 36-20, tre undersøgelser af arbejdsevnen ved første fleksjob, inddragelse af børn i deres egen sag samt anerkendelse af børns deltagelse i møder og endelig om Ankestyrelsens nye talportal.
Årsrapport 2020 for Klagenævnet for Specialundervisning
Rapporten giver et overblik over antallet af modtagne klager, afsluttede klagesager, realitetsbehandlede klagesager og sagsbehandlingstid.
Ny undersøgelse: Fastsættelse af arbejdsevnen ved første fleksjob
I en ny undersøgelse har Ankestyrelsen undersøgt kommunernes praksis for fastsættelse af arbejdsevne ved etablering af første fleksjob.
Kortvarig fejl i Ankestyrelsens kontaktformular
En fejl i vores kontaktformular på hjemmesiden har betydet, at vi ikke har modtaget de henvendelser, der er sendt til os via vores kontaktformular.
Ny undersøgelse: Børn og unges oplevelse af møder i børn og unge-udvalg og klageinstanser
I en ny undersøgelse har Ankestyrelsen talt med 11 børn og unge om, hvordan det er at være til møde i en kommunes børn og unge-udvalg, i Ankestyrelsen eller i en byret. Undersøgelsen peger blandt andet på, at de tre steder med relativt små greb måske kan gøre oplevelsen bedre for børnene og de unge.
Ny undersøgelse: Inddragelse af børn og unge ved valg af indsats og opfølgning
Ankestyrelsen har talt med 16 børn og unge om, hvordan de er blevet inddraget i forbindelse med, at kommunen har iværksat en støtteindsats efter § 52 i serviceloven. Vi har også talt med dem om, hvad de mener, god inddragelse er.
Ankestyrelsen har fået ny talportal
Ankestyrelsen har fået en ny talportal, som skal sikre en bedre formidling af data og statistik om vores afgørelser.
Ankestyrelsen har afsluttet sin undersøgelse af kommuners brug af private konsulenter på det sociale område
Ankestyrelsen har undersøgt 30 kommuners brug af private konsulenter på socialområdet og vurderer, at 11 kommuner har handlet i strid med lovgivningen ved at lade et konsulentfirma, der blev aflønnet efter ”no-cure-no-pay”-princippet, udføre sagsforberedelse i afgørelsessager.