Gå til indhold

Ankestyrelsen har succes med at undervise studerende på Københavns Professionshøjskole

Styrelsen har udviklet et nyt koncept for undervisning i samarbejde med Københavns Professionshøjskole, der har stor værdi for de studerende på socialrådgiveruddannelsen.

Det nye undervisningskoncept, som Ankestyrelsen har udviklet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole, har kørt i perioden december 2020 – december 2021 med i alt fem undervisningsforløb, målrettet studerende på socialrådgiveruddannelsen. Københavns Professionshøjskole vurderer, at de studerende bliver fagligt stærkere af undervisningskonceptet og får større viden om Ankestyrelsen.

Det nyudviklede koncept går i dybden med, hvilken rolle Ankestyrelsen har på det social- og beskæftigelsesmæssige område. Undervisningen fokuserer på, hvordan de socialrådgiverstuderende kan bruge Ankestyrelsens viden fra undersøgelser, sagsbehandlingsstatistik og principmeddelelser i deres uddannelse, og hvordan de kan bruge Ankestyrelsen som færdige socialrådgivere, når de sidder med sagsbehandling.

I undervisningen lærer de studerende bl.a. om Børnesagsbarometeret, Ankestyrelsens læringsteam og Task Force-forløb, der laves i samarbejde med Socialstyrelsen.

Desuden bliver de studerende støttet i selv at kaste sig ud i at finde relevante principmeddelelser, statistik og undersøgelser fra Ankestyrelsens hjemmeside. De bliver også introduceret til afgørelsesbegrebet, og skal prøve at træffe og skrive en god afgørelse.

Netop det at være til stede på uddannelsesinstitutionerne vurderer vi i Ankestyrelsen som et vigtigt arbejde, fordi styrelsen dermed kommer i dialog med de socialrådgiverstuderende allerede under uddannelsen. På det seneste undervisningshold deltog desuden færdiguddannede socialrådgivere, der er ansat som myndighedssagsbehandlere eller udgående medarbejdere.

Ankestyrelsen planlægger at arbejde videre med konceptet, så det kan bruges på flere uddannelsesinstitutioner.

Sidst opdateret 07.02.2022

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring