Ankestyrelsen har i en ny praksisundersøgelse set på sager, hvor kommunerne har sanktioneret en aktivitetsparat eller jobparat borger, der er udeblevet fra et tilbud eller en jobsamtale. Undersøgelsen viser at især sager om aktivitetsparate borgere er en udfordring for kommunerne.
Nyheder 2024
Den 17. april 2024 trådte en regelændring i kraft i bekendtgørelsen om adoption, der gør det muligt for godkendte ansøgere at stå på venteliste til både national og international fremmedadoption, selvom DIA (Danish International Adoption), har sendt ansøgernes sag til afgiverlandet.
Ankestyrelsens Bæredygtighedsråd er med til at sikre et vedvarende fokus på grøn omstilling. Rådets rapport for 2023 fortæller blandt andet om tiltag, der har ændret knap 600 medarbejderes adfærd fx ved at indføre genbrugspapir i printere.
Ankestyrelsens nye handicapsagsbarometer har taget temperaturen på sagsbehandlingen i landets kommuner i sager om ledsagelse efter servicelovens § 97. Barometret viser, at kommunerne generelt har svært ved at vurdere, hvornår en borger skal have hjælp til ledsagelse.
I anledning af Kristi Himmelfartsferien holder Ankestyrelsen lukket.
I anledning af grundlovsdag holder Ankestyrelsen lukket den 5. juni.
Ankestyrelsen har i dag sendt en høring til Danish International Adoption (DIA) vedrørende samarbejdet med Sydafrika.
Ankestyrelsen har i dag sendt en høring til DIA vedrørende DIA’s formidlingssamarbejde med Sydafrika.
Landets kommuner har nu mulighed for at ansøge om et taskforceforløb med fokus på at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen. Deltag i et uforpligtende informationsmøde i august.
Ankestyrelsen har undersøgt børn og unges perspektiver på, hvad der kan være årsager til, at børn eller unge rømmer fra deres anbringelsessted. Undersøgelsen viser, at der er flere årsager til, at børn og unge rømmer fra anbringelsessteder. Det kan blandt andet handle om, at de unge har en oplevelse af, at personalet på deres anbringelsessted ikke lytter til dem og ikke møder dem med omsorg i de udfordringer, som de står i. Undersøgelsen viser også, at hvis en ung har rømmet gentagne gange, kan det føre til ændringer i den unges anbringelsessituation.
Det kommunale tilsyn i Ankestyrelsen er kommet med en udtalelse om kommunalbestyrelsens forpligtelse til at høre handicaprådet over alle initiativer, der har betydning for mennesker med handicap.
Ankestyrelsen har netop offentliggjort sin tiende årsredegørelse til Det Rådgivende Praksisudvalg. Redegørelsen giver et samlet overblik over Ankestyrelsens praksiskoordinering og sagsbehandling i 2023.
Ankestyrelsen har for femte år i træk udgivet Børnesagsbarometret. I år har vi gennemgået sager fra samme kommuner, som deltog i år 2021. Vi kan derfor se, hvordan kvaliteten i sagsbehandlingen har udviklet sig de sidste fire år. Når vi sammenholder hovedresultaterne fra rapporterne i 2021 og 2024 på relevante sagsområder, ser vi ikke væsentlige ændringer i kvaliteten af sagsbehandlingen for udsatte børn og unge i de deltagende kommuner.
Mandag den 17. juni har vi beklageligvis konstateret, at der er modtagere af vores breve, som ikke kan åbne de bilag, som vi har sendt med.
Den nye redegørelse for 2023 viser, at der er sket en lille stigning i andelen af ændrede og omgjorte sager i forhold til 2022. Det skyldes dog en ændret registreringspraksis i Ankestyrelsen. Reelt er både ændrings- og omgørelsesprocenten faldende.
Er du adopteret fra udlandet til Danmark før 8. august 2003, kan det være relevant for dig at kontakte Ankestyrelsen, hvis du ønsker at vide, om din oprindelige slægt har forsøgt at kontakte dig i perioden 1987 til 8. august 2003.
Ankestyrelsen har nu gennemgået kommunernes behandling af og opfølgning på Social-, Bolig- og Ældreministeriets danmarkskort over omgørelsesprocenter for 2022. I forhold til 92 kommuner har styrelsen fundet, at der ikke er anledning til at foretage yderligere.
Ankestyrelsen har i de senere år modtaget flere sager inden for stort set alle klagesagsområder og nu også på arbejdsskadeområdet. Antallet af indkomne sager er på så højt et niveau, at du kan opleve en længere sagsbehandlingstid i din sag end tidligere.