Gå til indhold

Engagerede medarbejdere i Ankestyrelsen arbejder for klima og bæredygtighed

Ankestyrelsens Bæredygtighedsråd er med til at sikre et vedvarende fokus på grøn omstilling. Rådets rapport for 2023 fortæller blandt andet om tiltag, der har ændret knap 600 medarbejderes adfærd fx ved at indføre genbrugspapir i printere.

I løbet af 2023 har Ankestyrelsens Bæredygtighedsråd arbejdet med forskellige bæredygtige tiltag i styrelsen. Blandet andet har vi indført genbrugspapir i vores printere. Derudover sidder vi nu på færre kvadratmeter på begge lokationer, hvilket har ført til, at vi også sparer på varme og strøm, og så donerer vi nu vores pant til socialt udsatte. I Ankestyrelsens årsrapport 2023 er alle tiltagene listet op, og som noget nyt står der også, hvordan det går med bæredygtighed i Ankestyrelsen, og hvilke begrænsninger det giver at være en offentlig myndighed.

Ingeborg Gade, direktør, Ankestyrelsen: ”I Ankestyrelsen har vi valgt at sætte fokus på bæredygtighed – og det er jeg rigtig glad for og stolt over. Derfor er vi også med, når Danmarks Nationale Klimahandledag løber af stablen.

Og resten af året sørger vores bæredygtighedsråd med engagerede medarbejdere for at fastholde fokus på vores ansvar for at bidrage til den grønne omstilling.”

Rådets første nye tiltag i 2024 har været at få styrelsen til at bakke op om Danmarks Nationale Klimadag den 25. april, som Grønne Nabofællesskaber har taget initiativ til.

I den forbindelse vil Ankestyrelsen bl.a. afholde en byttecentral, hvor medarbejdere kan medbringe og bytte egne ting med kollegers, ligesom kantinerne i styrelsen kun vil servere vegetarisk mad på klimadagen.

Læs årsrapporten her

klimahabndledag.jpg

Sidst opdateret 25.04.2024

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring