Nyheder
Ankestyrelsen genoptager nogle sager om forældelse af arbejdsskader
Ankestyrelsen genoptager et antal arbejdsskadesager, som er afgjort efter et forkert regelsæt. Det sker efter, at Højesteret har ændret Ankestyrelsens praksis i sager om forældelse af arbejdsskader.
Invitation til temamøde
Ankestyrelsen inviterer igen til temamøde på arbejdsskadeområdet for fagforbund, forsikringsselskaber og andre professionelle aktører.
Temaeftermiddag for nuværende og kommende adoptivforældre
Få to timers inspiration om følelserne i familien.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 2 april 2016
Læs om kassekredit og formue, kontanthjælp og opholdskommune, botilbud, anbringelse på eget værelse og vejledning før en sanktion.
De fleste afgørelser om uarbejdsdygtighed i sager om sygedagpenge er rigtige
Kommunerne kommer frem til den rigtige afgørelse i 85 procent af sagerne om uarbejdsdygtighed efter sygedagpengeloven. Dog inddrager kommunerne ikke arbejdsgiverne nok under sagens forløb. Det viser Ankestyrelsens undersøgelse af 115 sager om sygedagpenge.
Lidt flere nye førtidspensionister i 2015
I 2015 var der lidt flere tilkendelser af førtidspension end i 2014. Det viser Ankestyrelsens nye kvartalsstatistik.
Ny ansøgningsrunde til Task forcen på handicapområdet
Nu udbyder Task forcen på handicapområdet igen et langt analyseforløb. Kommuerne kan frem til den 18. maj 2016 klokken 12 søge om forløb på enten børne- eller voksenhandicapområdet.
Nye principafgørelser fra Ankestyrelsen første kvartal 2016
Ankestyrelsen har truffet afgørelse i principielle sager inden for det kommunale område og arbejdsskadeområdet.
Adoptioner fra Etiopien stopper
Social- og indenrigsministeren har besluttet at stoppe adoptionsformidlingen fra Etiopien.
Ankestyrelsen og kommuner mødes om ny praksis for sygedagpenge
De fleste af landets kommuner mødtes i sidste uge med Ankestyrelsen for at tale om ny praksis for sygedagpenge.
Fleksjobundersøgelse: To tredjedele af de undersøgte sager følger regler og praksis
Ankestyrelsen har undersøgt praksis, når kommuner tilkender fleksjob til borgere med en aktuelt meget begrænset arbejdsevne. To tredjedele af sagerne er i overensstemmelse med reglerne og Ankestyrelsens praksis, mens en tredjedel ville blive ændret eller hjemvist, hvis de havde været klagesager i Ankestyrelsen.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 1 marts 2016
Læs om ny underretningsstatistik, arbejdsskade og vaccination, praksisundersøgelser om sanktioner, kugle- og kædedyner samt børnegrupper for adopterede børn.
Ankestyrelsen kunne ikke genoptage afgørelse om arbejdsskade
Ankestyrelsen kunne ikke ændre en afgørelse om anerkendelse af en arbejdsskade. Det slår landsretten fast i en dom.
Anbringelse af unge på eget værelse kan være et godt afsæt til voksenlivet
Ankestyrelsens undersøgelse om anbringelse af unge på eget værelse viser, at både kommunerne og de unge selv mener, at ordningen er et godt alternativ til andre slags anbringelse. Men de unge skal følges tæt.
Klagenævnet for Specialundervisning ændrede flere afgørelser om specialundervisning i 2015
I 2015 var Klagenævnet for Specialundervisning enigt i færre af kommunernes afgørelser om specialundervisning end året før. Det viser den seneste årsrapport fra nævnet.
De fleste plejefamilier og andre sociale tilbud er tilfredse med det nye socialtilsyn
Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse blandt plejefamilier og andre sociale tilbud for udsatte børn og voksne. Ankestyrelsen har gennemført undersøgelsen, der også viser, at der er plads til forbedringer.
Statsforvaltningen belyser barnets perspektiv godt i sager om samvær
I en del sager bliver barnets perspektiv dog ikke tilstrækkelig begrundet i afgørelsen. Det betyder, at det kan være uklart, hvilken betydning oplysningerne har haft for afgørelsen. Det viser Ankestyrelsens praksisundersøgelse om samværssager.
To nye undersøgelser om personer med handicap
Ankestyrelsens ene nye undersøgelse handler om holdningen til mennesker med handicaps. Den anden handler om personer med handicaps erfaringer med arbejdsmarkedet.
Ankestyrelsens første webrapport
Ankestyrelsen udgiver for første gang en webrapport på baggrund af en offentliggjort statistik. Det handler om underretningsstatistikken 2014.
Nye principafgørelser fra Ankestyrelsen slut 2015
Ankestyrelsen har truffet afgørelse i principielle sager inden for det kommunale område.
Ankestyrelsen får ny postadresse
Al post til Ankestyrelsen Aalborg og København skal nu sendes til den samme postadresse.
Ankestyrelsen får ret i, at arbejdsskade ikke førte til tab af erhvervsevne
En kvinde kom til skade på arbejdet og fik tilkendt en godtgørelse for varigt men for arbejdsskaden. Ankestyrelsen afgjorde, at arbejdsskaden ikke var årsagen til kvindens tab af erhvervsevne. Den afgørelse er landsretten enig i.
Højesteret er enig med Ankestyrelsen i vurdering af årsløn
En kvinde kom ud for en ulykke på arbejdet og fik ret til erstatning. Højesteret er enig med Ankestyrelsen i, at erstatningen skal beregnes ud fra, at kvinden arbejdede på nedsat tid.
Færre tilkendelser af førtidspension i tredje kvartal af 2015
I 3. kvartal faldt antallet af nye førtidspensionister sammenlignet med 3. kvartal sidste år. Det viser Ankestyrelsens nye kvartalsstatistik.
Nye principafgørelser fra Ankestyrelsen december 2015
Nye principafgørelser om arbejdsskade og på det kommunale område.
Kommunerne er godt i gang med implementering af Overgrebspakken
Kommunerne er godt på vej til at få styr på, hvordan de håndterer og følger op på underretninger om overgreb på børn og unge. Det viser en undersøgelse fra Ankestyrelsen.
Anbringelsesstatistik 2014: Færre anbragte børn og unge i 2014
I 2014 traf kommunerne færre afgørelser i sager om anbringelse af børn og unge uden for hjemmet sammenlignet med de foregående år. Der blev samtidig iværksat/gennemført færre anbringelser.
Underretningsstatistik 2014: Ny statistik om underretninger til kommunerne om udsatte børn og unge
Der er flest underretninger om børns omsorgssvigt og unges adfærdsproblemer. Det fremgår af Ankestyrelsens netop offentliggjorte - og første - årsstatistik 2014 om underretninger om udsatte børn.
Nyt fra Ankestyrelsen nr. 7 november/december 2015
Læs om børn og unge-udvalgenes kompetence, Psykolognævnets sekretariat, Socialtilsynet, sygedagpengeloven, borgere med sjældne handicap og erhvervet hjerneskade, feriegodgørelse, konventionen med Jugoslavien om social sikring og faglige kurser.
Hver anden afgørelse om magtanvendelse over for demente følger ikke reglerne
Ankestyrelsen har undersøgt, hvordan kommunerne håndterer servicelovens regler om magtanvendelse over for borgere med demens. Et af resultaterne er, at lidt over halvdelen af sagerne ville være blevet hjemvist eller ændret, hvis borgerne havde klaget.