Gå til indhold

Sociale links

Nyttige links

Vi har samlet en række nyttige links, så du hurtigere kan finde frem til fx principmeddelelser og sagsbehandlingstider for arbejdsskadeområdet.

August 2020

I denne udgave af 'Nyt om arbejdsskade' får du seneste nyt om arbejdsskadeområde. Du kan bl.a. læse en artikel om, at vi selv fører retssager på arbejdsskadeområdet, og om hvordan vi løbende arbejder med kvaliteten af vores sagsbehandling i arbejdsskadesager. Vi har udsendt to nye principmeddelelser, og så udbyder vi en lang række kurser på området. God fornøjelse.

November 2020

I Nyt om børn kan du bl.a. læse om vores afdækning af adoptionsformidlingen fra Chile, om en ny undersøgelse om anbringelser uden samtykke af børn og unge med funktionsnedsættelse og om nye principmeddelelser. Og så kan du holde dig opdateret om aktuelle kurser og webinarer inden for området.

Januar 2021

I årets første nummer af Nyt om beskæftigelse kan du bl.a. læse, at Ankestyrelsen ændrer praksis i forhold til dokumentation af opholdskravet i uddannelses- og kontanthjælpssager, se de nyeste principmeddelelser og blive klogere på Ankestyrelsens tre strategiske fokusområder. Og så har vi åbnet op for tilmeldinger til vores kurser i 2021.

November 2020

I Nyt om beskæftigelse kan du bl.a. læse, at Ankestyrelsen ændrer praksis om udmåling af personlig assistance, når ansøgeren arbejder over 37 timer om ugen. Vi har offentliggjort en række nye principmeddelelser, og så kan du holde dig opdateret om aktuelle kurser og webinarer inden for området.

September 2020

I Nyt om beskæftigelse kan du læse om Ankestyrelsens evaluering af det sociale frikort. Vi har udsendt tre nye principmeddelelser om bl.a. revalidering og sygedagpenge, og så udbyder vi en lang række kurser på området. God fornøjelse.

Juli 2020

I 'Nyt om beskæftigelse' får du seneste nyt fra og om beskæftigelsesområdet. Du kan bl.a. læse en artikel om forældres mulighed for at få forlænget deres ret til orlov efter barselsloven, når barnet er indlagt på hospitalet, og så har vi udsendt tre nye principmeddelelser. Og så holder vi dig ajour med kurser og dialogmøder om emner inden for beskæftigelsesområdet. God fornøjelse.

Ny undersøgelse: Børn og unge skal anerkendes for at deltage i møder

I en ny undersøgelse har Ankestyrelsen talt med 11 børn og unge om, hvordan det er at være til møde i en kommunes børn og unge-udvalg, i Ankestyrelsen eller i en byret. Undersøgelsen peger blandt andet på, at det har betydning for børnene og de unge at være forberedt, føle sig trygge og at opleve, at det har betydning, at de deltager.

Marts 2021

I Nyt om børn kan du bl.a. læse om Ankestyrelsens undersøgelse om inddragelse af børn og unge ved valg af indsats og opfølgning og høre nyeste afsnit i vores podcastserie. Læs også om Ankestyrelsens nye talportal, og så kan du holde dig ajour med nye principmeddelelser samt kurser og webinarer på området. God fornøjelse.

Marts 2021

I Nyt om arbejdsskade får du seneste nyt på arbejdsskadeområdet. Vi udbyder en lang række kurser og webinarer samt længerevarende læringsforløb, som du her kan læse mere om. God fornøjelse.

Juni 2022

I nyt om beskæftigelse kan du blandt andet læse to nye principmeddelelser, en praksisundersøgelse om sanktion ved udeblivelse fra tilbud eller samtale og et nyt praksisnotat om sager under integrationsloven. Der er også flere spændende kursustilbud, du kan tilmelde dig.

Juni 2022

I Nyt om Social for juni kan du bl.a. læse en ny principmeddelelse om forældrebegrebet og en ophævet principmeddelelse om behandlingsredskaber og kugle-kædedyner. Desuden er der praksisundersøgelser om udmåling af tabt arbejdsfortjeneste og om Udbetaling Danmarks behandling af sager om barselsdagpenge. Der er også nye kursustilbud.

Ankestyrelsen undersøger

I Ankestyrelsens podcastserie ”Ankestyrelsen undersøger” dykker vi ned i nogle af de undersøgelser, vi hos Ankestyrelsen laver på velfærdsområdet. Du kan også læse disse undersøgelser under publikationer.

Stigninger i omgørelsesprocenter i 2022

I 2022 afgjorde Ankestyrelsen ca. 47.000 sager, og omgørelsesprocenten steg på de tre største sagsområder – kommunale social- og beskæftigelsessager, arbejdsskadesager og sager fra Udbetaling Danmark. Det kan du undersøge nærmere på Ankestyrelsens Talportal.

Ny undersøgelse: Unge er glade for ungekrisecenteret Joannahuset, men kommuner savner en tydeligere rolleafklaring

Joannahuset i København er et krisecenter for børn og unge under 18 år. Her kan børn og unge henvende sig, hvis de har brug for hjælp. En ny undersøgelse fra Ankestyrelsen viser, at siden ungekrisecentrets åbnede i 2020, har 361 børn og unge henvendt sig i Joannahuset.  Vi har i undersøgelsen talt med tre unge. De har været glade for den støtte og rådgivning, de har fået hos Joannahuset. Vi har også talt med kommuner, som fortæller, at ungekrisecentret skaber værdi for børn og unge i krise, men at de savner en tydeligere rolleafklaring i samarbejdet med Joannahuset.

Ny principmeddelelse ændrer praksis om hjælp til ekstraudgifter til varme, gas og el som følge af forsyningskrisen. Sager med afslag på hjælp skal måske genoptages

På grund af den forsyningskrise, der startede i efteråret 2021, er energipriserne steget ekstraordinært, og derfor har mange fået højere energiregninger uden at det skyldes et højere forbrug. I en ny principmeddelelse ændrer Ankestyrelsen praksis vedrørende muligheden for at få hjælp til ekstraudgifterne til varme, gas og el på grund af forsyningskrisen.

Præcisering af Ankestyrelsens praksis om samvær mellem anbragte børn og unge og deres netværk

Efter en henvendelse fra Ombudsmanden har Ankestyrelsen i principmeddelelse 5-21 præciseret sin praksis om samvær mellem anbragte børn og unge og deres netværk, så det er tydeligt, at kommunen altid har pligt til at tage stilling til samvær. I artiklen gør vi det klart, hvem barnets netværk typisk er, hvornår kommunen har pligt til at tage stilling til samvær, hvornår der skal træffes en afgørelse om samvær, og om det er kommunen eller børn og unge-udvalget, der har kompetence til at træffe afgørelse.

Øvrig statistik

Ankestyrelsen offentliggør løbende statistik og nye tal om velfærdsudviklingen. Det gør vi både i databaser, hvor du selv kan trække tal, og i rapporter og publikationer.

Ny undersøgelse: Overgangen til voksenlivet på handicapområdet kræver koordinering og kan være svær at håndtere

Når unge med handicap, der har fået støtte efter servicelovens børnebestemmelser, fylder 18 år, overgår de til andre bestemmelser i serviceloven. Det kan være en udfordrende proces for de unge og deres forældre, fordi støttemulighederne ændrer sig. En ny undersøgelse fra Ankestyrelsen viser blandt andet, at det derfor er vigtigt, at overgangen koordineres og forberedes i god tid inden, den unge fylder 18 år.

Guatemala

I december 2021 modtog Ankestyrelsen fra den franske central myndighed en artikel om ulovlige forhold i franske adoptionssager.

Afsnit 11: Kommunernes arbejde med skånsomme skift af anbringelsessted

Podcasten fortæller om nogle af de vigtigste pointer fra Ankestyrelsens undersøgelse af Kommunernes arbejde med skånsomme skift af anbringelsessted. Pointerne er udvalgt med sagsbehandlingen i tankerne, så podcasten vil være relevant for dig, der arbejder med området i praksis.

Nyhedsbrev januar 2023

I nyhedsbrevet for november kan du læse fire nye udtalelser fra det kommunale og regionale tilsyn.

Artikel: Kommuners sponsoraftaler

Ankestyrelsen behandler sager om kommunernes muligheder for at lave sponsoraftaler – senest om Odense Kommunes sponsorat af musikfestivalen Tinderbox – hvad siger reglerne om sponsoraftaler?

Artikel: Ikke alle kommunale fællesskaber skal godkendes

Ankestyrelsen skal ikke længere godkende aftaler om kommunale fællesskaber, hvis fællesskaberne kan defineres som ”små virksomheder”. Ankestyrelsen har dog stadig det almindelige tilsyn med alle kommunale fællesskaber.

Sidst opdateret 31.03.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring