Gå til indhold

Marts 2021

I Nyt om børn kan du bl.a. læse om Ankestyrelsens undersøgelse om inddragelse af børn og unge ved valg af indsats og opfølgning og høre nyeste afsnit i vores podcastserie. Læs også om Ankestyrelsens nye talportal, og så kan du holde dig ajour med nye principmeddelelser samt kurser og webinarer på området. God fornøjelse.

Ankestyrelsen har fået ny talportal
Ankestyrelsen har fået en ny talportal, som skal sikre en bedre formidling af data og statistik om vores afgørelser på det kommunale social- og beskæftigelsesområde. Det er med den nye talportal blandt andet muligt med et hurtigt klik at få overblik over fx ændringer eller hjemvisninger i en enkelt eller flere kommuner.

Læs om Ankestyrelsens nye talportal

Se den nye talportal

Ny undersøgelse: For udsatte børn og unge er god inddragelse blandt andet at blive hørt og set
Ankestyrelsen har talt med 16 udsatte børn og unge om, hvordan de er blevet inddraget i deres sag, og hvad de mener, god inddragelse er. For disse børn og unge er god inddragelse kendetegnet ved at blive spurgt, hørt, set og orienteret.

Læs hele artiklen

Hent undersøgelsen

Ny undersøgelse: Børn og unge skal anerkendes for at deltage i møder
I en ny undersøgelse har Ankestyrelsen talt med 11 børn og unge om, hvordan det er at være til møde i en kommunes børn og unge-udvalg, i Ankestyrelsen eller i en byret. Undersøgelsen peger blandt andet på, at det har betydning for børnene og de unge at være forberedt, føle sig trygge og at opleve, at det har betydning, at de deltager.

Læs hele artiklen


Hent undersøgelsen


Nyt podcastafsnit: Hvordan bliver børn og unge inddraget?
Dette femte afsnit af Ankestyrelsens podcastserie handler om, hvordan børn og unge oplever at blive inddraget, når kommunen iværksætter støtte til dem samt undervejs i deres sagsforløb.

Lyt med via vores hjemmeside

Ankestyrelsens principmeddelelse 1-21 om foranstaltninger - samvær - retlig interesse
Principmeddelelsen er en omskrivning af C-18-06. Principmeddelelsen indeholder ikke noget nyt. Den praksis, som Ankestyrelsen tidligere har slået fast principielt, gælder således fortsat på tidspunktet for offentliggørelsen af denne principmeddelelse.

Læs principmeddelelse 1-21 på Retsinformation


Ankestyrelsens principmeddelelse 4-21 om indstilling til børn og unge-udvalget - alternative indstillinger - samvær - overgreb - betydningen af en sigtelse
Principmeddelelsen fastslår: Når kommunens børn og unge-udvalg skal træffe afgørelse, skal forvaltningen udarbejde en indstilling om, hvad der skal træffes afgørelse om.

Læs principmeddelelse 4-21 på Retsinformation

Ankestyrelsens principmeddelelse 2-21 om samvær - anbragt barn eller ung - vilkår - stedlig regulering - formålet med anbringelsen - kommunens kompetence
Principmeddelelsen er en omskrivning af C-12-03. Principmeddelelsen indeholder ikke noget nyt. Den praksis, som Ankestyrelsen tidligere har slået fast principielt, gælder således fortsat på tidspunktet for offentliggørelsen af denne principmeddelelse.

Læs principmeddelelse 2-21 på Retsinformation

Kurser og læring
Vil du vide mere om reglerne og Ankestyrelsens praksis på børneområdet, så tilmeld dig ét af vores formidlings- og undervisningstilbud. Webinar og dialogmøder er gratis.

Åbne betalingskurser

På grund af COVID-19 har vi besluttet, at de åbne kurser indtil sommerferien omlægges fra fysiske kurser til online kurser. Deltagergebyret nedsættes derfor. Vi gentager alle vores kurser, så der er forskellige dage at vælge imellem. Har du allerede tilmeldt dig ét af vores kurser, skal du ikke foretage dig noget - vi ændrer helt automatisk din tilmelding til online deltagelse.

Se aktuelle online kurser på børneområdet:

Den 18. maj 2021 Samvær og kontakt mellem anbragte børn og unge og deres forældre og netværk (Du kan også vælge kurset den 1. juni 2021).

Se kurser på børneområdet, der indtil videre er planlagt som fysiske kurser:

Horsens: Den 6. oktober 2021 Hjælp til forældre til børn med handicap (Du kan også vælge kurset i København den 13. oktober 2021).

København: Den 2. november 2021 Forældrebetaling og egenbetaling, når børn og unge bliver anbragt uden for hjemmet (Du kan også vælge kurset i Horsens den 10. november 2021).

Horsens: Den 23. november 2021 Adoption uden samtykke (Du kan også vælge kurset i København den 2. december 2021).

Webinar
Se eller gense webinar om kommuners brug af handleplaner i sager om anbringelse af børn og unge.

Webinaret har med udgangspunkt i 4 mindre oplæg fokus på, hvordan kommunerne skal og kan arbejde med handleplanerne i sager i forbindelse med og under en anbringelse.

Film af webinar - afholdt 24. februar 2021

Skræddersyede kurser og længerevarende læringsforløb
Som et supplement til vores åbne betalingskurser tilbyder vi også at undervise en hel afdeling i et bestemt fagområde.

Læs mere om de skræddersyede kurser og læringsforløb

Du er også velkommen til at kontakte os på ast@ast.dk

Følg Ankestyrelsen på LinkedIn
Vidste du, at Ankestyrelsen er på LinkedIn? Her deler vi ud af vores viden fra velfærds- og praksisundersøgelser, holder dig ajour med aktuelle kurser og fortæller om Ankestyrelsen som arbejdsplads.

Følg os på LinkedIn

Sidst opdateret 18.03.2022

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring