Gå til indhold

Oktober 2024

I "Nyt om Børn" fra oktober 2024 kan du læse den seneste principmeddelelse på området. Principmeddelelsen fastslår reglerne for anbringelse af et ufødt barn uden for hjemmet umiddelbart efter fødslen i de tilfælde, hvor der ikke er samtykke fra de kommende forældre.

Ankestyrelsens principmeddelelse 10-24 om anbringelse uden for hjemmet uden samtykke af et ufødt barn umiddelbart efter fødslen - indstilling til børne- og ungeudvalget - vurdering af alternative og mindre indgribende støttende indsatser – garantiforskrift

Principmeddelelsen fastslår, at børne- og ungeudvalget i helt særlige tilfælde uden samtykke fra de kommende forældre kan træffe en afgørelse om, at et ufødt barn anbringes uden for hjemmet umiddelbart efter fødslen.

Det fremgår af lovbemærkningerne, at da afgørelsen træffes inden barnets fødsel, vil afgørelsen blive truffet på et ikke fuldstændigt oplyst grundlag, idet der i sagens natur hverken foreligger oplysninger om barnet eller om forholdet mellem barnet og forældrene. Der er tale om en meget indgribende afgørelse, og der stilles derfor særligt høje krav til sagsbehandlingen, herunder til oplysningsgrundlaget og indstillingen til børne- og ungeudvalget.

Læs hele principmeddelelsen

Sidst opdateret 11.10.2024

Ring: 33 41 12 00 man-tirs og tors-fre kl. 9-15. Onsdag lukket

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring