Gå til indhold

Marts 2021

I Nyt om social kan du bl.a. læse om Ankestyrelsens afgørelse i undersøgelsen af kommuners brug af private konsulenter på socialområdet. Vi har fået en ny talportal, som skal sikre bedre formidling af data og statistik om Ankestyrelsens afgørelser. Og så kan du holde dig opdateret om aktuelle kurser og webinarer på området. God fornøjelse.

Ankestyrelsen har afsluttet sin undersøgelse af kommuners brug af private konsulenter på det sociale område
Ankestyrelsen har undersøgt 30 kommuners brug af private konsulenter på socialområdet og vurderer, at 11 kommuner har handlet i strid med lovgivningen ved at lade et konsulentfirma, der blev aflønnet efter ”no-cure-no-pay”-princippet, udføre sagsforberedelse i afgørelsessager.

Læs undersøgelsen

Ankestyrelsen har fået ny talportal
Ankestyrelsen har fået en ny talportal, som skal sikre en bedre formidling af data og statistik om vores afgørelser på det kommunale social- og beskæftigelsesområde. Det er med den nye talportal blandt andet muligt med et hurtigt klik at få overblik over fx ændringer eller hjemvisninger i en enkelt eller flere kommuner.

Læs om Ankestyrelsens nye talportal


Se den nye talportal

Kurser og læring

Vil du vide mere om reglerne og Ankestyrelsens praksis på socialområdet, så tilmeld dig ét af vores formidlings- og undervisningstilbud. Webinar og dialogmøder er gratis.

Åbne betalingskurser
På grund af COVID-19 har vi besluttet, at de åbne kurser indtil sommerferien omlægges fra fysiske kurser til online kurser. Deltagergebyret nedsættes derfor. Vi gentager alle vores kurser, så der er forskellige dage at vælge imellem. Har du allerede tilmeldt dig ét af vores kurser, skal du ikke foretage dig noget - vi ændrer helt automatisk din tilmelding til online deltagelse.

Se aktuelle online kurser på socialområdet:

Den 11. marts 2021 Kursus om hjælpemidler og forbrugsgoder

Den 17. marts 2021 Merudgifter til voksne

Den 20. april 2021 Støtte til køb af bil (Du kan også vælge kurset den 27. april 2021)

Den 4. maj 2021 Kursus om generelle betingelser for hjælp til boligindretning (Du kan også vælge kurset den 19. maj 2021)

Webinarer
Vi tilbyder løbende nye webinarer. Hold øje med vores hjemmeside.

Se afholdte webinarer på det sociale område

Skræddersyede kurser og længerevarende læringsforløb
Som et supplement til vores åbne betalingskurser og webinarer tilbyder vi også at undervise en hel afdeling i et bestemt fagområde.

Læs mere om de skræddersyede kurser og læringsforløb

Du er også velkommen til at kontakte os på ast@ast.dk.

Følg Ankestyrelsen på LinkedIn
Vidste du, at Ankestyrelsen er på LinkedIn? Her deler vi ud af vores viden fra velfærds- og praksisundersøgelser, holder dig ajour med aktuelle kurser og fortæller om Ankestyrelsen som arbejdsplads.

Følg os på LinkedIn

Sidst opdateret 18.03.2022

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring