Gå til indhold

Februar 2022

I Nyt om beskæftigelse for februar kan du bl.a. læse et praksisnotat om særlig støtte til en rimelig billigere bolig og en principmeddelelse om seniorpension.

Principmeddelelse 24-21 om seniorpension, vurdering af arbejdsevne i forhold til seneste job og arbejdsfunktioner, dokumentation for ressourcer og begrænsninger i det seneste job, varigt nedsat arbejdsevne og relevante behandlingsmuligheder
Principmeddelelsen fastslår, at seniorpension er en helbredsbetinget tilbagetrækningsordning, der giver nedslidte borgere, der har mange års beskæftigelse bag sig, mulighed for at forlade arbejdsmarkedet fra seks år før folkepensionsalderen.

Læs hele principmeddelelsen her

Praksisnotat om særlig støtte - rimelig billigere bolig
Praksisnotatet omhandler, hvornår kommunen skal yde særlig støtte beregnet på grundlag af nettoboligudgiften til en rimelig billigere bolig. Sagerne handler også om, fra hvilket tidspunkt kommunen må beregne den særlige støtte på grundlag af nettoboligudgiften til den rimelige og billigere bolig.

Læs hele praksisnotatet her 

Praksisnotat om nedsættelse af hjælpen efter aktivloven
Praksisnotatet omhandler, hvornår kommunen kan sanktionere en borger, der modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse i en række situationer.

Læs hele praksisnotatet her

Kurser og læring
Vil du vide mere om reglerne og Ankestyrelsens praksis på beskæftigelsesområdet, kan du tilmelde dig Ankestyrelsens kurser. Her er et udpluk:

Den 31. marts 2022 i København: Særlig støtte efter aktivlovens § 34

Den 7. april 2022 i Horsens: Særlig støtte efter aktivlovens § 34

Den 17. marts 2022 i København: Vurdering af uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager og i jobafklaringsforløb

Den 23. marts 2022 i Horsens: Vurdering af uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager og i jobafklaringsforløb

Den 26. april 2022: Sygedagpengelovens regler om manglende medvirken (§21) - Online

Se alle vores kurser her

Åbne online dialogmøder på beskæftigelsesområdet for kommunerne – gratis deltagelse
Ankestyrelsen inviterer igen til virtuelle dialogmøder i 2022 om den nyeste praksis inden for sygedagpenge, jobafklarings- og ressourceforløb, fleksjob, førtidspension og kontanthjælp.

Dialogmøderne er for faglige ledere/fagkoordinatorer i kommunernes jobcentre og ydelseskontorer, som gerne vil opdateres på den nyeste praksis inden for beskæftigelsesområdet.

Dialogmøderne vil så vidt muligt være tematiseret, og temaerne for det enkle dialogmøde vil kunne ses på hjemmesiden 10 dage før dialogmødet. Når temaerne for dialogmødet er offentliggjort på hjemmesiden, kan du tilmelde dig dialogmødet. Du kan tilmelde dig dialogmødet indtil dagen før mødet.

Tidspunkterne for dialogmøderne er fastlagt, og det betyder, at du allerede nu kan sørge for at afsætte tid til dialogmøderne i din kalender.

Møderne afholdes den 31. marts, den 16. juni, den 29. september og den 8. december 2022 mellem kl. 13.00-15.00.

Sidst opdateret 18.03.2022

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring