Gå til indhold

Oktober 2024

I "Nyt fra Arbejdsskade" fra oktober 2024 kan du læse de seneste principmeddelelser på området. Du kan blandt andet læse om de særlige regler, der gælder, når en sikret person kommer til skade i forsøget på at redde menneskeliv.

Ankestyrelsens principmeddelelse 9-24 om arbejdsskade - redning af menneskeliv - personkreds - omfattet af loven

Principmeddelelsen fastslår, at for at en skade kan dækkes efter arbejdsskadesikringsloven, skal tilskadekomne være omfattet af lovens personkreds. Der gælder i den forbindelse særlige regler, når en sikret person kommer til skade i forbindelse med forsøg på redning af menneskeliv.

Læs hele principmeddelelsen

Ankestyrelsens principmeddelelse 12-24 om arbejdsskadesikringsloven - personkreds - territorialprincippet - lovvalg - overenskomstaftale - EF-forordning

Principmeddelelsen fastslår, at arbejdsskadesikringsloven hviler på territorialprincippet, hvilket betyder, at loven finder anvendelse på arbejde, der bliver udført her i landet.

Territorialprincippet gælder, selvom hverken tilskadekomne eller arbejdsgiver har bopæl eller hjemsted i Danmark. Det har således ikke betydning, om tilskadekomne har en særlig tilknytning til Danmark eller er dansk statsborger. Det har heller ikke betydning, om arbejdsgiver har sæde i udlandet. Det afgørende er alene, om tilskadekomne – på det tidspunkt, hvor vedkommende kommer til skade – udfører arbejde i Danmark.

Læs hele principmeddelelsen

Ankestyrelsens principmeddelelse 13-24 om forsørgertabserstatning, arbejdsskade, betingelser for tilkendelse, økonomisk vurdering

Principmeddelelsen fastslår, at en efterladt for en periode, der højst kan fastsættes til 10 år, kan få udbetalt erstatning for tab af forsørger, hvis den efterladte, ved forsørgerens død, har fået forringet sine forsørgelsesmæssige forhold.   

Læs hele principmeddelelsen

Ankestyrelsens principmeddelelse 20-24 om arbejdsskade - erstatning for tab af erhvervsevne - udenlandske søfarende - indtjeningsevne – tilknytning

Principmeddelelsen vedrører fastsættelse af erstatning for tab af erhvervsevne til udenlandske statsborgere, der ikke har haft anden tilknytning til Danmark end beskæftigelse på et dansk indregistreret skib.

Principmeddelelsen fastslår, at vurderingen af disse personers indtjeningsevne med følgerne efter arbejdsskaden skal ske under hensyntagen til de erhvervsmæssige forhold og indtægtsniveauet i det land, hvor tilskadekomne har sin tilknytning.

Erstatning for tab af erhvervsevne er et udtryk for forskellen mellem den indtægt, tilskadekomne ville have, hvis arbejdsskaden ikke var sket, og den indtægt, tilskadekomne burde kunne opretholde med følgerne efter arbejdsskaden.

Læs hele principmeddelelsen

Sidst opdateret 11.10.2024

Ring: 33 41 12 00 man-tirs og tors-fre kl. 9-15. Onsdag lukket

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring