Gå til indhold

Sociale links

Praksisundersøgelser

En praksisundersøgelse er en undersøgelse af udvalgte kommuners praksis inden for et bestemt emne på socialområdet, beskæftigelsesområdet eller det familieretlige område.

Det Rådgivende Praksisudvalg

Det Rådgivende Praksisudvalg følger og rådgiver Ankestyrelsen om koordinering af praksis på det kommunale social-, beskæftigelses- og børneområde.

Velfærdsundersøgelser

Ankestyrelsen laver velfærdsundersøgelser på social-, beskæftigelses-, arbejdsskade- og sundheds- og ældreområdet.

Adoption

Adoption skal altid være til gavn for barnet.

Vil du bortadoptere?

Hvis du overvejer at bortadoptere dit (kommende) barn, skal du henvende dig til Familieretshuset. Du behøver ikke at have besluttet dig for at bortadoptere, når du henvender dig.

Familie- og stedbarnsadoption

Ved en familie- eller stedbarnsadoption adopterer du et barn, du allerede kender eller er i familie med. Det er en grundlæggende betingelse, at adoptionen er til gavn for barnet.

Fremmedadoption

Før en fremmedadoption kan blive aktuel, skal du godkendes som adoptant. Det er Adoptionssamrådet i Familieretshuset, der afgør, om du kan blive godkendt.

Adoptivbarnets oprindelige forældre

Som adopteret kan du søge oplysninger om dine oprindelige forældre. Hvis du endnu ikke er fyldt 18 år, kan dine adoptivforældre søge på dine vegne.

Aldersændring ved adoption

Hvis du efter hjemtagelsen af dit adoptivbarn har mistanke om, at dit barn er ældre eller yngre end det, der står på barnets papirer, kan Ankestyrelsen ændre barnets alder.

Privat fremmedadoption

Ved privat fremmedadoption er det et krav, at du har en særlig og legitim grund til at ville adoptere fra det pågældende land.

Adoption, hvis du bor i udlandet

Hvis du bor i udlandet og ønsker at adoptere, skal Ankestyrelsen først undersøge, hvilket lands ret du skal søge adoption efter.

Ophævelse af en adoption

Ophævelse af adoption betyder, at adoptivbarnet og adoptanterne ikke længere har et retsforhold til hinanden. Det betyder, at der blandt andet ikke længere er gensidig arveret mellem dem.

PAS (Post Adoption Services)

Erfaring viser, at rådgivning på et tidligt tidspunkt efter adoptionen er brugbar for mange adoptivfamilier.

PAS-rådgivere

PAS er en forkortelse for Post Adoption Services og er den internationale betegnelse for vejledning, støtte og rådgivning til adoptivfamilien.

PAS-Rådgivning til adoptivfamilier

Her tilbydes eksempelvis mulighed for at få bedre styr på, hvad der er generelt for alle, der har oplevet at blive adopteret, og hvad der er specifikt for dit barns måde at reagere på. Det er her, at du får hjælp til at forstå, hvad dit barn har brug for for at blive så stærk og så sund som muligt.

Eneadoptantgrupper (Sjælland) og Eneforsørgergrupper (Jylland)

Eneadoptantgrupper er for dig, der bor på Sjælland (og Fyn), og som har adopteret alene. Eneforsørgergrupper (Jylland og Fyn) er et tilbud, der giver dig mulighed for at mødes med andre eneforsørgere, hvor gruppeforløbet er tilpasset det at være eneforsørger.

Sidst opdateret 31.03.2020

Ring: 33 41 12 00 man-tirs og tors-fre kl. 9-15. Onsdag lukket

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring