Gå til indhold

Henstilling vedrørende vurdering af ansøgeres fysiske helbred – blod i urinen, den 31. august 2015

Til adoptionssamrådene, samrådssekretariater, Danish International Adoption, Ankestyrelsens Familieretsafdeling, den 31. august 2015. På baggrund af en henvendelse fra Samrådet samt de officielle guidelines på området har Adoptionsnævnet udarbejdet nedenstående retningslinjer for vurdering af ansøgeres fysiske helbred, når der er fundet blod urinen.

Hent henstillingen i pdf.

På baggrund af en henvendelse fra Samrådet samt de officielle guidelines på området har Adoptionsnævnet udarbejdet nedenstående retningslinjer for vurdering af ansøgeres fysiske helbred, når der er fundet blod urinen.

Ved fund af mikroskopisk blod i urinen (stix) behøver ansøgere under 40 år, der får påvist blod i urinen ved stix-prøver – ikke at få foretaget yderligere urologisk undersøgelse, medmindre der er tale om rygere eller der samtidig er protein i urinen, eller hvor der er vandladningsgener eller blæresmerter.

I sidstnævnte tilfælde bør blærebetændelse udelukkes som det første, og ny stix foretages efter behandling af en eventuel blærebetændelse.

Mikroskopisk blod i urinen ved ansøgere, der er under 40 år og som ikke er rygere, og hvor der ikke samtidig er fundet protein i urinen, er således ikke i sig selv en hindring for, at godkendelsesprocessen kan fortsætte uden yderligere undersøgelser i den anledning.

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring