Forside » Om Ankestyrelsen » Vores opgaver » Kurser og læring » Betalingskurser » Det sociale område » 2019 » Borgerstyret personlig assistance og kontant tilskud til at ansætte hjælpere

Borgerstyret personlig assistance og kontant tilskud til at ansætte hjælpere

Sager om hjælp til personer, der har ret til borgerstyret personlig assistance og kontant tilskud til at ansætte hjælpere. Kurset er afholdt.
Tidspunkt 02. oktober 2019
fra 09:30 til 16:00
Sted Scandic Bygholm Park, Schüttesvej 6, 8700 Horsens
Deltagere Kurset er for kommunale sagsbehandlere med nogen kendskab til sager om kontant tilskud og borgerstyret personlig assistance. Kurset er rettet mod sagsbehandlere uden juridisk baggrund.
E-mail, kontaktperson
Tilføj begivenhed til kalenderen vCal (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

Indhold

Vi gennemgår betingelserne for ret til hjælp og til at fastsætte timetallet for at udføre de enkelte opgaver i ordningerne om konstant tilskud og borgerstyret personlig assistance. Vi tager udgangspunkt i vores praksisundersøgelse om kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance. Den bliver offentliggjort vinter 2018.

Desuden gennemgår vi relevant praksis på området Med særlig fokus på de problemer, som fortolkningen af bestemmelserne giver i hverdagen hos kommunerne. Underviserne vil også komme ind på arbejdsgiver- og arbejdslederansvar.

Underviserne bruger eksempler fra klagesager til at vise de problemer, Ankestyrelsen ser i sagerne. Det fortæller om de elementer, der skal indgå i vurderingen af, om en borger er omfattet af bestemmelserne.

Hvad får du ud af kurset?

Formålet er at give et bedre kendskab til indholdet af de komplicerede bestemmelser i §§ 95 og 96 og praksis på området. Det giver sagsbehandlere redskaber til at foretage de afvejninger, som loven forudsætter.

Er der er noget, du er særligt interesseret i, at vi har med på kurset? Så skriv det, når du tilmelder dig.

Hvem kan deltage?

Kurset er for kommunale sagsbehandlere med nogen kendskab til sager om kontant tilskud og borgerstyret personlig assistance. Kurset er rettet  mod sagsbehandlere uden juridisk baggrund.

Tid og sted

2. oktober 2019 - klokken 9.30 - 16.00.

Hotel Scandic Bygholm Park, Horsens
Schüttesvej 6
8700 Horsens
Tlf. 7562 2333

Beliggenhed: Cirka 800 meter fra Horsens Station.

Parkering: Der er mulighed for gratis parkering.

Se Hotel Scandic Bygholm Parks hjemmeside (åbner i et nyt vindue)

Undervisere

Jurister i Ankestyrelsen med omfattende viden om området.

Pris

2.750 kr. (Kursusgebyret er fritaget for moms).

Tilmeldingsfrist

Fristen for tilmelding til kurset er 30 dage før kursusstart. Du har dog mulighed for at tilmelde dig senere, hvis der stadig er ledige pladser.

Sidst opdateret 09.10.2019