Gå til indhold

Borgerstyret personlig assistance og kontant tilskud til at ansætte hjælpere

Sager om hjælp til personer, der har ret til borgerstyret personlig assistance og kontant tilskud til at ansætte hjælpere.
Kurset er afholdt.
Tidspunkt 3. april 2019
11:30 18:00
Sted Hotel Scandic Sydhavnen, Sydhavns Plads 15, 2450 København SV
Deltagere
Både erfarne og mindre erfarne kommunale sagsbehandlere kan deltage, men vi forudsætter kendskab til sagsbehandling med sager om personlig og praktisk hjælp i hjemmet. Kurset er rettet primært mod sagsbehandlere uden juridisk baggrund.
E-mail, kontaktperson
Tilføj begivenhed til kalenderen vCal
iCal

Indhold

Vi gennemgår betingelserne for ret til hjælp og til at fastsætte timetallet for at udføre de enkelte opgaver i ordningerne om konstant tilskud og borgerstyret personlig assistance. Vi tager udgangspunkt i vores praksisundersøgelse om kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance. Den bliver offentliggjort vinter 2018.

Desuden gennemgår vi relevant praksis på området Med særlig fokus på de problemer, som fortolkningen af bestemmelserne giver i hverdagen hos kommunerne. Underviserne vil også komme ind på arbejdsgiver- og arbejdslederansvar.

Underviserne bruger eksempler fra klagesager til at vise de problemer, Ankestyrelsen ser i sagerne. Det fortæller om de elementer, der skal indgå i vurderingen af, om en borger er omfattet af bestemmelserne.

Hvad får du ud af kurset?

Formålet er at give et bedre kendskab til indholdet af de komplicerede bestemmelser i §§ 95 og 96 og praksis på området. Det giver sagsbehandlere redskaber til at foretage de afvejninger, som loven forudsætter.

Er der er noget, du er særligt interesseret i, at vi har med på kurset? Så skriv det, når du tilmelder dig.

Hvem kan deltage?

Både erfarne og mindre erfarne kommunale sagsbehandlere kan deltage, men vi forudsætter kendskab til sagsbehandling med sager om personlig og praktisk hjælp i hjemmet. Kurset er rettet primært mod sagsbehandlere uden juridisk baggrund.

Tid og sted

3. april 2019 - klokken 9.30 - 16.00.

Hotel Scandic Sydhavnen
Sydhavns Plads 15
2450 København SV
Tlf.: 8833 3666

Beliggenhed: Cirka 5 minutters gang fra Sydhavn Station.

Parkering: Fri parkering foran hotellet. Husk at hente en p-billet i receptionen.

Se Hotel Scandic Sydhavnens hjemmeside (åbner i et nyt vindue).

Undervisere

Jurister i Ankestyrelsen med omfattende viden om området.

Pris

2.750 kr. (Kursusgebyret er fritaget for moms).

Tilmeldingsfrist

Fristen for tilmelding til kurset er 30 dage før kursusstart. Du har dog mulighed for at tilmelde dig senere, hvis der stadig er ledige pladser.

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring