Gå til indhold

Nye praksisnotater inden for beskæftigelse og aktivloven

Ankestyrelsen har offentliggjort to nye praksisnotater. Praksisnotaterne handler om henholdsvis satser og danskbonus efter aktivloven samt udlandsophold og dets betydning for borgerens ydelse.

Ankestyrelsen afgør hvert år op til 1200 kommunale sager på temamøder, hvor beskikkede medlemmer deltager. Til hvert møde laver vi et praksisnotat om det sagsområde eller tema, som skal behandles.

Vi har for nylig afholdt et temamøde, hvor vi har behandlet sager om satser efter aktivloven og om udlandsophold og betydningen for borgerens ydelse.

Det første praksisnotat handler om satser efter aktivlovens § 22, herunder danskbonus. Her kan du blandt andet læse om betingelserne for at få den høje forsørgersats. I praksisnotatet er der fokus på kvinder, der er kommet til Danmark fra Ukraine, og som søger om hjælp til forsørgelse.
Læs notatet her

Det andet praksisnotat handler om udlandsophold og dets betydning for borgerens ydelse. Her kan du blandt andet læse om betingelserne for at kræve tilbagebetaling, når borgeren har opholdt sig i udlandet uden at have oplyst kommunen herom samt om sanktion for uberettiget at have modtaget hjælp under ophold i udlandet.
Læs notatet her

Sidst opdateret 28.03.2023

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring