Gå til indhold

Ny indgang til børn og unge på Ankestyrelsens hjemmeside

Mange børn og unge kommer hvert år i kontakt med Ankestyrelsen, fx i sager om anbringelse og i underretningssager. De er her helt centrale personer i vores sagsbehandling.

Af ankechef Lise Gry Beder

Ankestyrelsen har lanceret en ny indgang på vores hjemmeside til børn og unge om, hvordan vi behandler deres sager. Den hedder ’Barn og ung i Ankestyrelsen’ og indeholder to korte film og en række spørgsmål og svar.

Se siden 

Den nye side skal gøre det nemmere for det enkelte barn eller den unge at forstå, hvad det betyder, hvis vi eksempelvis skriver til dem, at nogen er bekymret for deres trivsel, og derfor har underrettet Ankestyrelsen om dem.

Der er også information om, hvordan et møde foregår i Ankestyrelsen, hvem der er til stede på mødet og hvordan vi behandler deres sag. Børn er selvstændige parter i sager om tvangsmæssige foranstaltninger fra de er 12 år. De bliver derfor inviteret til at komme til mødet samme med deres advokat og fortælle om, hvordan de har det, og hvad de ønsker, der skal ske.

Med den nye information målrettet børn og unge ønsker Ankestyrelsen at reducere den bekymring og usikkerhed, de kan have forud for møder i Ankestyrelsen. Det er helt op til barnet eller den unge, om de selv vil deltage, eller om de hellere vil have, at det kun er deres advokat, der deltager.

Hvis de vælger at deltage i mødet, så er det også helt i orden, hvis der er spørgsmål, de ikke har lyst til at svare på. Ankestyrelsen håber med det nye tiltag at være mere tilgængelige for de børn og unge, som er i kontakt med os. Vi håber også, at kommuner, andre myndigheder og advokater vil være opmærksomme på at henvise til den nye information på vores hjemmeside.

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring