Nyt pilotprojekt skal afhjælpe, at Ankestyrelsen ofte skal indhente manglende sagsakter i beskæftigelsessager. Læs også om handicapbarometret 2023, vores læringsforløb i generelle sagsbehandlingsregler, undersøgelser af kommunernes brug af sanktioner, og hvorfor børn og unge rømmer fra anbringelsesstedet, og endelig beskriver vi sammenhængen mellem Ankestyrelsens strategi og e-læring.
Nyt fra Ankestyrelsen 2024
I to nye principmeddelelser beskriver vi henholdsvis fordeling af orlov med ret til barselspenge, når forældre ikke bor sammen på fødselstidspunktet, og at skader, der sker under transport til og fra arbejde, undtagelsesvist kan være omfattet af arbejdsskadesikringsloven. Læs også om forhandlingspligten, når personer med handicap søger en offentlig stilling med fortrinsadgang, ventetid på levering af handicapbiler og vores omgørelsesprocent for 2023, samt at Ankestyrelsen modtager markant flere sager.
En ny principmeddelelse skal gøre det nemmere for kommuner at vurdere, om en udbetaling fra arbejdsgiver til en fleksjobansat er en lønindtægt eller en arbejdsfri indtægt. Læs mere om principmeddelelsen i dette nyhedsbrev, hvor vi også beskriver, hvordan kommunerne skal forvalte sygedagpengelovens regler om selvstændige erhvervsdrivendes anmeldelse af sygefravær. Læs også om en ny principmeddelelse på arbejdsskadeområdet, der fastslår, at tilskadekomne ikke kan få kompensation for det samme varige mén to gange, og om vores tilbud til kommunerne om e-læring.
Vigtig information, når kommunen afgør sager om dækning af tabt arbejdsfortjeneste til forældre, der hjemmetræner deres børn. Læs også om kvalitetsstandarder – en forventningsafstemning mellem borger og kommune; Kommuner skal opfordre forældre med dansk som andetsprog til at bruge tolk, når de deltager i undersøgelser af deres kompetencer og om Ankestyrelsens omgørelsesprocent i 1. halvår 2024.