Gå til indhold

Rådgivning til adopterede gør en forskel

Ankestyrelsen oplever stor søgning på tilbuddene inden for Post Adoptions Service (PAS). Adoptanter, adoptivfamilier og professionelle er generelt enige om, at PAS gør en forskel.

Ankestyrelsen tilbyder rådgivning i forbindelse med adoption, og de fleste tilbagemeldinger er positive.

Det viser en evaluering af Post Adoption Service (PAS) for 2016. PAS er den vejledning og støtte, den adopterede, og adoptivfamilien får før adoptionen og i forbindelse med hjemtagelsen af barnet. 

Flere kan få rådgivning

Aldersgruppen for det almindelige PAS-tilbud til adoptivfamilier er udvidet, så rådgivningen nu kan fortsætte, indtil barnet fylder 18 år.

Den obligatoriske rådgivning blev introduceret fra den 1. januar 2016. Når adoptivforældre har accepteret matchningen med et barn, skal de have tre timers rådgivning inden og tre timers rådgivning efter barnets hjemtagelse.

Rådgivningen handler om at skabe gode rammer for barnets opvækst allerede fra det første møde.

Undervisning af flere

I 2016 har Ankestyrelsen udvidet undervisningen af fagpersoner til også at omfatte psykologistuderende. Både undervisning til studerende og til fagpersoner i institutioner og skoler er med til at udbrede en nødvendig viden om adoptivbørns særlige forudsætninger.

Der er også PAS-rådgivning til voksne. Det kører som et forsøgsprojekt i 2016 og 2017 og bliver evalueret selvstændigt i foråret 2018.

Se evalueringen

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring