Gå til indhold

Landsretten er enig i Ankestyrelsens vurdering af pædagogmedhjælpers erhvervsevne

En pædagogmedhjælper fik anerkendt en arbejdsskade og havde derfor ret til godtgørelse for varigt men. Ankestyrelsen vurderede samtidig, at arbejdsskaden ikke havde nedsat hendes erhvervsevne, og det er landsretten enig i.

En pædagogmedhjælper fik anerkendt smerter i ryggen som en arbejdsskade, og hun havde derfor ret til en godtgørelse for varigt men. Ankestyrelsen vurderede samtidig, at pædagogens skade ikke havde nedsat hendes erhvervsevne. Kvinden havde derfor ikke ret til erstatning for tab af erhvervsevne.

Ankestyrelsen vurderede, at kvinden som følge af arbejdsskaden godt nok ikke kunne gennemføre tunge løft som pædagogmedhjælper. Kvinden ville ifølge Ankestyrelsen kunne tage et arbejde og tjene det samme som tidligere, hvis der blev taget hensyn til hendes skånebehov i det nye job.

Kvinden og hendes fagforbund var uenige med Ankestyrelsen, og sagen har derfor været behandlet af by- og landsret.

Begge retter var enige i Ankestyrelsens vurdering. Byretten og Østre Landsret kom som Ankestyrelsen frem til, at en vurdering af kvindens erhvervsevne ikke kun skulle ske ud fra jobbet som pædagogmedhjælper. Kvinden fik derfor ikke erstatning for tab af erhvervsevne.

Dommen fra Østre Landsret.

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring