Gå til indhold

Stop for adoptioner fra Nigeria

Ankestyrelsens Familieretsafdeling har meddelt AC Børnehjælp, at organisationen ikke længere må formidle adoptioner fra Nigeria. Det skyldes flere oplysninger om situationen i Nigeria.

Der bliver nu sat stop for nye adoptioner fra Nigeria til Danmark.

Ankestyrelsens Familieretsafdeling har netop meddelt AC Børnehjælp, at forholdene omkring adoptioner fra Nigeria ikke længere er forsvarlige.

AC Børnehjælp har som den eneste organisation i Danmark formidlet adoptioner fra Nigeria. AC Børnehjælp kan fortsætte behandlingen af de få sager, hvor der allerede er fundet forældre til et barn.

Får betydning for familier på venteliste

Beslutningen om at suspendere adoptioner fra Nigeria vil derfor få betydning for familier, der er på venteliste til et barn fra Nigeria, men hvor der endnu ikke er fundet et barn. Disse familier kan undersøge, om der er andre muligheder hos AC Børnehjælp.

Beslutningen om suspensionen af adoptionsformidling fra Nigeria kommer, efter Ankestyrelsens Familieretsafdeling har fået flere oplysninger om udviklingen i landet.

Familieretsafdelingen har vurderet, at det er svært at sikre en lovlig samt etisk og faglig forsvarlig formidling af børn til adoption fra Nigeria.

AC Børnehjælp er orienteret om suspensionen. Organisationen har nu fået en frist til at gøre rede for samarbejdet i Nigeria. Efter fristens udløb tager Ankestyrelsens Familieretsafdeling endelig stilling til, om suspensionen skal være permanent.

AC Børnehjælp har indtil nu været godkendt til at samarbejde med organisationen LIFE Foundation i de to nigerianske delstater Lagos State og Cross River State.

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring