Gå til indhold

Kommuner er ikke hurtige nok til at hjælpe kriminelle børn og unge

I næsten halvdelen af en række sager følger kommunerne ikke reglerne for, hvad de skal gøre for at hjælpe kriminelle børn og unge. En ny rapport fra Ankestyrelsen viser, at det blandt andet kniber med at få lavet foreløbige handleplaner i tide.

Landets kommuner følger ikke altid reglerne om hjælp til kriminelle børn og unge. Det viser rapporten ”Kommunernes indsats på området for unge og kriminelle”. Rapporten viser, at reglerne ikke bliver fulgt i 46 procent af sagerne. 

Ankestyrelsen står bag rapporten, der blandt andet viser, at kommunerne ikke hurtigt nok får lavet handleplaner for børn eller unge mistænkt for kriminalitet. Rapporten er den tredje i rækken, der fokuserer på kommunernes indsats for børn og unge.

Har set nærmere på cirka 300 sager

Der er regler for, at kommunerne skal sætte hurtigt og konsekvent ind. Ankestyrelsen har i den nyeste rapport kigget på omkring 300 sager fra landets kommuner. I 54 procent af sagerne følger kommunerne reglerne, mens det ikke sker i 46 procent af sagerne.

Som i de tidligere rapporter er det de samme problemer, der går igen i sagerne.

Kommuner får ikke reageret hurtigt nok på underretninger, der bliver ikke sat gang i tiltag tidligt nok, reglerne om at får skrevet en kriminalitetshandleplan bliver ikke overholdt og endelig bliver der ikke hurtigt nok lavet en foreløbig handleplan.

Læs hele rapporten

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring