Gå til indhold

Ankestyrelsen får ret i, at skuldersygdom ikke skal anerkendes som en arbejdsskade

Ankestyrelsen afviste i konkret sag at anerkende en skulderlidelse. En borger havde fået en skulderlidelse, der står på listen over erhvervssygdomme, men han opfyldte ikke betingelserne for at få anerkendt lidelsen. Vestre Landsret har sagt god for Ankestyrelsens afgørelse.

En tagdækkers skulderlidelse er i en konkret sag ikke anerkendt som en erhvervssygdom. Det er ifølge Vestre Landsret den rigtige afgørelse, Ankestyrelsen er kommet frem til.

For at få anerkendt en erhvervssygdom, som er optaget på den liste, der kaldes Erhvervssygdomsfortegnelsen, skal betingelserne efter fortegnelsen være opfyldt. En sygdom kan dog godt anerkendes, selv om den ikke er på listen. I så fald skal borgeren bevise, at sygdommen skyldes arbejdet. Det er ikke bevist i den konkrete sag.

Ankestyrelsen har afvist at anerkende tagdækkerens skulderlidelse ’rotator cuff-syndrom’, og den afgørelse er Vestre Landsret enig i. Ifølge Vestre Landsret er det ikke bevist, at tagdækkerens skuldersygdom skyldes arbejdet som tagdækker.

 

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring