Amanda, rettergangsfuldmægtig
Amanda er rettergangsfuldmægtig i vores kontor Børn 1. Læs her, hvad hun fortæller om jobbet.
Jeg er uddannet jurist fra Københavns Universitet. I min studietid har jeg fokuseret på socialret, erstatningsret og menneskeret, og derfor er Ankestyrelsen et oplagt sted for mig at slå rødder. I kontoret er vi alle jurister (cand.jur. eller cand.soc. i jura), og så har vi vores dygtige studerende, som er ved at blive jurister. Derudover har vi et tæt samarbejde med de børnesagkyndige, som er børnepsykologer eller børne- og ungdomspsykiatere, og som kommer med råd og vejledning i vores sager.
Dagligdagens alsidighed
Mit job er en blanding af meget alsidigt og samtidigt ensformigt – og så er det muligt at planlægge, så det passer med min fritid. I kontoret gennemgår vi dagligt store mængder af sagsakter, så vi kan sikre, at det er gået helt rigtigt for sig, når kommunernes børne- og ungeudvalg træffer afgørelser om tvangsmæssige foranstaltninger over for børn og unge. Samtidig går jeg i retten cirka én gang om ugen. På den måde får jeg lov til at nørde sagsbehandlingsregler og samtidig værdifuld proceserfaring, imens jeg ser det danske land. Jeg er eksempelvis blevet helt pjattet med Nykøbing Falster, som jeg ofte tager toget ned til i forbindelse med mit arbejde som rettergangsfuldmægtig.
Netop denne variation og forskellighed i hverdagene, er noget af det bedste ved mit job. Selvom opgavetyperne gentager sig, har jeg både dage, hvor jeg skriver eller læser meget og dage, hvor jeg er i retten. Jeg har rejsedage, hjemmedage og dage på kontoret – og der er dage, hvor jeg møder tidligt og dage, hvor jeg møder godt op ad formiddagen og når til en yogatime eller en løbetur inden arbejde. I perioder har jeg travlt og må tage weekenden i brug, og når sindssygt mange sager, men der er også perioder, hvor der er tid til at fordybe sig i lovbemærkninger og praksis – eller gå en tur ned og få en is med mine gode kollegaer. Eller bare holde fri og dyrke de interesser, som optager mig uden for arbejdet.
Om at gøre en forskel
Mit job giver mig en oplevelse af at gøre en forskel i andre menneskers liv. Sagerne er enormt vigtige og indgribende for de enkelte borgere, og det giver mig en følelse af mening at møde ind hver dag og vide, at jeg er med til at sikre retssikkerheden for nogen, som måske ikke har fået helt den afgørelse, som de mener, er korrekt. Og selvom jeg læser mange hundrede siders dokumenter, så er alle sager forskellige og spændende.
Det sociale liv i Ankestyrelsen
Jeg har nogle rigtig sjove og fantastiske kollegaer, som gør det til en oplevelse at møde på arbejde hver dag. I kontoret er vi meget forskellige i alder og interesser, men vi har et særligt fælleskab båret af respekt og omsorg for hinanden. Jeg tror måske, at sagstypen og vores arbejdsgang gør, at vi på tværs kommer hinanden meget ved fagligt og personligt, hvilket skaber en særlig samhørighed. Samtidig har jeg en gruppe af kollegaer, som jeg har det sjovt med – og på den måde kan hverdag og weekend smelte sammen. Det er virkelig dejligt, at det sted, hvor man bruger allermest tid, også er et sted, som er betydningsfuldt for en som menneske.