Hvis du er over 10 år, kan du klage over det, som kommunen har besluttet. Det kan du gøre, hvis du ikke synes, at beslutningen er rigtig.
Dine forældre kan altid klage over kommunens beslutning.
Du bliver inviteret til et møde hos os, fordi du eller dine forældre har klaget over det, kommunen har besluttet. Det kan for eksempel være, kommunen har bestemt, at du skal bo et andet sted end hos dine forældre.
Mødet holdes i enten Aalborg eller Købehavn. Det afhænger af, hvor du bor.
Ja, du har ret til en advokat, som du kan få med til mødet. Du skal ikke betale for advokaten. Din sagsbehandler i kommunen kan hjælpe dig med at få en advokat.
Du kan også få en med, som du kender og er tryg ved. Det kalder vi en bisidder. Børns Vilkår kan hjælpe dig med at finde en bisidder: Bisidder fra Børnetelefonen
Nej, du bestemmer selv, om du vil komme til mødet. Men vi vil rigtig gerne have, at du kommer. Inden mødet kan du aftale med din advokat, om du skal med, eller om du hellere vil have, at det kun er din advokat, der deltager.
Til mødet er der fem personer. To medarbejdere fra Ankestyrelsen og to andre personer, som er med til at beslutte, hvad der skal ske. Der vil også være en person, som ved meget om børn og unge.
Vi skal snakke om, hvordan du har det, og hvad du gerne vil have, at der skal ske. Du vil også have din advokat med, og dine forældres advokat vil også være der.
Det kan godt være, at vi har nogle spørgsmål til dig. Men hvis du ikke har lyst til at svare, er det helt okay.
Det kan for eksempel være, at vi spørger dig om, hvordan det går i skolen. Det kan også være, at vi spørger dig, om du selv mener, du kunne have brug for hjælp og støtte i hverdagen, eller hvor du gerne vil bo.
Vi taler først med dig alene, hvor dine forældre ikke er med. Dine forældres advokat er med og din advokat er med. Vi taler bagefter med dine forældre, og vi fortæller dem også, hvad du har sagt. Det skal vi gøre for at følge loven.