Gå til indhold

Spørgsmål og svar om dit møde i Ankestyrelsen

Her kan du få svar på nogle af de spørgsmål, du kan have, når du er inviteret til møde hos os.

Fold alle teksterne ud eller ind

Kan jeg klage over det, som kommunen har besluttet?

Hvis du er over 10 år, kan du klage over det, som kommunen har besluttet. Det kan du gøre, hvis du ikke synes, at beslutningen er rigtig.

Dine forældre kan altid klage over kommunens beslutning.

Hvorfor skal jeg til møde i Ankestyrelsen, jeg har jo været til møde hos min sagsbehandler i kommunen?

Du bliver inviteret til et møde hos os, fordi du eller dine forældre har klaget over det, kommunen har besluttet. Det kan for eksempel være, kommunen har bestemt, at du skal bo et andet sted end hos dine forældre.

Mødet holdes i enten Aalborg eller Købehavn. Det afhænger af, hvor du bor.

Kan jeg få en advokat og en bisidder med til mødet?

Ja, du har ret til en advokat, som du kan få med til mødet. Du skal ikke betale for advokaten. Din sagsbehandler i kommunen kan hjælpe dig med at få en advokat.

Du kan også få en med, som du kender og er tryg ved. Det kalder vi en bisidder. Børns Vilkår kan hjælpe dig med at finde en bisidder: Bisidder fra Børnetelefonen

Behøver jeg at komme til mødet?

Nej, du bestemmer selv, om du vil komme til mødet. Men vi vil rigtig gerne have, at du kommer. Inden mødet kan du aftale med din advokat, om du skal med, eller om du hellere vil have, at det kun er din advokat, der deltager.

Hvem er med til mødet, og hvad skal vi snakke om?

Til mødet er der fem personer. To medarbejdere fra Ankestyrelsen og to andre personer, som er med til at beslutte, hvad der skal ske. Der vil også være en person, som ved meget om børn og unge.

Vi skal snakke om, hvordan du har det, og hvad du gerne vil have, at der skal ske. Du vil også have din advokat med, og dine forældres advokat vil også være der.

Er der nogen, der spørger mig om noget?

Det kan godt være, at vi har nogle spørgsmål til dig. Men hvis du ikke har lyst til at svare, er det helt okay.

Det kan for eksempel være, at vi spørger dig om, hvordan det går i skolen. Det kan også være, at vi spørger dig, om du selv mener, du kunne have brug for hjælp og støtte i hverdagen, eller hvor du gerne vil bo.

Får mine forældre at vide, hvad jeg siger?

Vi taler først med dig alene, hvor dine forældre ikke er med. Dine forældres advokat er med og din advokat er med. Vi taler bagefter med dine forældre, og vi fortæller dem også, hvad du har sagt. Det skal vi gøre for at følge loven.

Sidst opdateret 01.01.2024

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring