Gå til indhold

Podcast - Ankestyrelsen undersøger

I Ankestyrelsens podcastserie ”Ankestyrelsen undersøger” dykker vi ned i nogle af de undersøgelser, vi hos Ankestyrelsen laver på velfærdsområdet. Du kan også læse disse undersøgelser under Publikationer.
Afsnit 3: Når samvær og kontakt afbrydes

I dette afsnit ser vi nærmere på sager om anbringelse, hvor samvær og kontakt mellem børn og unge og deres forældre eller netværk bliver afbrudt. Hvad karakteriserer de her anbringelsessager? Og hvad kan være med til at forklare, at der fra 2016 til 2018 har været en stigning i klagesager om afbrydelse af samvær og kontakt?

Afsnit 4: Hvad har betydning for et godt samarbejde?

Fjerde afsnit af ”Ankestyrelsen undersøger” handler om samarbejdet mellem kommuner og forældre til børn eller unge med handicap. Vi ser bl.a. nærmere på kommuners og forældres erfaringer med, hvad der har betydning for et godt samarbejde.

Afsnit 8: Børn og unges oplevelse af møder i udvalg og klageinstanser

Podcasten handler om Ankestyrelsens undersøgelse af, hvordan børn og unge oplever møder i børn og unge-udvalg, Ankestyrelsen og byretten. Undersøgelsen beskriver børnene og de unges oplevelse af møderne og fremhæver en række forhold, der har betydning for deres oplevelse. Derudover præsenterer undersøgelsen nogle forslag til, hvordan børn og unges oplevelse på møderne eventuelt kan forbedres. Forslagene kommer dels fra børnene og de unge selv og dels fra de interviewede fagpersoner. Podcasten er din genvej til hovedpointerne i undersøgelsen. Lyt og bliv klogere - eller bliv inspireret til at læse rapporten, der findes på Ankestyrelsens hjemmeside.

Afsnit 11: Kommunernes arbejde med skånsomme skift af anbringelsessted

Podcasten fortæller om nogle af de vigtigste pointer fra Ankestyrelsens undersøgelse af Kommunernes arbejde med skånsomme skift af anbringelsessted. Pointerne er udvalgt med sagsbehandlingen i tankerne, så podcasten vil være relevant for dig, der arbejder med området i praksis.

Sidst opdateret 22.02.2024

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring