Gå til indhold

Tag signalerne alvorligt

Underretninger om udsatte børn og unge

I pjecen"Tag signalerne alvorligt" kan du blandt andet læse om:

  • hvad en underretning er,
  • hvad skærpet pligt til at underrette betyder,
  • og hvordan du underretter til din kommune og til Ankestyrelsen. 
  • Du kan også læse om de barrierer, der kan holde dig tilbage, så du ikke får underrettet i tide, og om hvordan du kan overvinde nogle af barriererne

Oplysningskampagne

I december 2013 går Ankestyrelsen i luften med en ny, national oplysningskampagne på underretningsområdet. Det overordnede formål med kampagnen er, at overgreb mod børn og unge skal opdages tidligt og håndteres kvalificeret.

En national kampagne skal sikre, at fagfolk med kontakt til børn og unge bliver bevidste om deres skærpede underretningspligt. Desuden er formålet at andre voksne også bliver bevidste om, at der gælder en almindelig pligt til at underrette, hvis man er bekymret for, at et barn eller en ung udsættes for omsorgssvigt eller overgreb.

Kampagnen skal også gøre opmærksom på muligheden for at underrette direkte til Ankestyrelsen, hvis kommunen ikke reagerer relevant.

Den kommende oplysningskampagne er blot en af mange konkrete initiativer under den nyligt vedtagne overgrebspakke, som skal sikre en samlet indsats til beskyttelse af børn og unge mod overgreb.


Hent publikationen

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring