Gå til indhold

Ny undersøgelse om borgere og kommuners erfaringer med at modtage og skrive begrundelser i sager om socialpædagogisk støtte

Retssikkerhedsenheden har i en ny undersøgelse belyst, hvilke udfordringer kommunerne oplever, når de skriver begrundelser i afgørelser om socialpædagogisk støtte. Undersøgelsen ser også på, hvordan borgere og kommunerne selv mener, at begrundelserne på området kan forbedres.

Vi har interviewet syv borgere med handicap, som har fået afslag på deres ansøgning om socialpædagogisk støtte. Derudover har vi gennemført ti interview i fem kommuner med rådgivere, jurister og ledere, der har erfaringer med at bevillige socialpædagogisk støtte på områderne for udsatte voksne og voksenhandicap.

I rapporten kan du også læse de gode råd, som borgerne giver kommunerne for at sikre gode begrundelser og en god kontakt mellem borgere og kommuner mere generelt.

Undersøgelsen er bestilt af det rådgivende organ og er udført af Retssikkerhedsenheden, som er institutionelt forankret i Ankestyrelsen.

Du kan læse mere om Retssikkerhedsenheden her.

Her kan du downloade publikationen. Det nederste link er til download af en handicaptilgængelig version.

Download handicaptilgængelig version


Hent publikationen

Sidst opdateret 16.05.2024

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring