Gå til indhold

Kortlægning af kommunernes brug af familiebehandling

Ankestyrelsen har kortlagt, hvad familiebehandling består af i landets kommuner, og hvordan kommunerne arbejder med at sikre, at familiebehandlingen matcher familiens behov.

Ankestyrelsens undersøgelse af familiebehandlingsområdet har et todelt sigte: Den belyser indholdet af kommunernes familiebehandlingsindsats, og den belyser, hvordan kommunerne sikrer en indsats, der passer til den enkelte families behov.

Mere specifikt afdækker kortlægningen;

  • hvilke former for indsatser kommunerne har i deres tilbudsvifter, og hvor udbredte forskellige indsatstyper er på tværs af landets kommuner.
  • hvor mange ugentlige timer kommunerne bevilliger til familier med forskellige støttebehov, og hvilke fagligheder og kompetencer kommunerne bringer i spil i forbindelse med deres familiebehandlingsindsats.
  • hvordan kommunernes familiebehandlere arbejder med at udvælge den metode og den lokation for behandlingen, som egner sig bedst i den enkelte sag.
  • hvordan kommunerne arbejder med at inddrage de pågældende familier undervejs i forløbet med henblik på at justere behandlingen, så den passer til familiens øjeblikkelige behov.

Undersøgelsen er baseret på spørgeskemabesvarelser fra lederen af familiebehandlerne i alle landets 98 kommuner samt otte gruppeinterview, herunder to i Greve Kommune, to i Vesthimmerlands Kommune, to i Silkeborg Kommune og to i Kerteminde Kommune. I gruppeinterviewene deltog dels leder og rådgivere i børne- og familieafdelingen, dels leder og familiebehandlere i udførerleddet. Endelig har Ankestyrelsen foretaget to gruppeinterview med Leute og Memox, som er to større private leverandører af familiebehandling.

Undersøgelsen er bestilt af Social- og Boligministeriet.

Læs den handicaptilgængelige version af rapporten her


Hent publikationen

Sidst opdateret 19.12.2024

Ring: 33 41 12 00 man-tirs og tors-fre kl. 9-15. Onsdag lukket

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring