Gå til indhold

Kommuners oplevelser med samarbejdspartnere i sager om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol

Ankestyrelsen har undersøgt kommuners oplevelser med at samarbejde med både interne og eksterne samarbejdspartnere i sager om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

I undersøgelsen har vi set nærmere på, hvordan kommunale rådgivere generelt oplever det at samarbejde om håndteringen af sager, hvor der er mistanke om eller kendskab til æresrelateret konflikt og negativ social kontrol. Undersøgelsen viser, hvordan kommunerne får mistanke eller kendskab til sager om æresrelateret konflikt og negativ social kontrol, og hvordan de samarbejder med både interne samarbejdspartnere i kommunen og eksterne samarbejdspartnere i forbindelse med denne type sager. Undersøgelsen har et særligt fokus på samarbejde med politiet som ekstern samarbejdspartner. I undersøgelsen beskriver vi også, hvad kommunerne oplever, at der sikrer et godt samarbejde om sager om æresrelateret konflikt og negativ social kontrol, samt hvilke barrierer kommunerne oplever for samarbejdet.

Undersøgelsen bygger på interview med rådgivere i seks kommuner. Vi har talt med medarbejdere på både børne- og voksenområdet i kommunerne.

Undersøgelsen er bestilt af Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Nedenfor kan du downloade publikationen. Det nederste link er til download af en handicaptilgængelig version.


Hent publikationen

Download handicaptilgængelig version.

Sidst opdateret 23.11.2023

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring