Gå til indhold

Grundlæggende intro til erhvervssygdomme

Generelt om erhvervssygdomme og tema om rygsygdomme.
Webinaret er afholdt.
Tidspunkt 17. juni 2020
10:00 11:00
Deltagere
Webinaret er primært for nye sagsbehandlere i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomskontrol og fagforeninger.
Kursusnummer web_e2006
Tilmeldingsfrist 14. juni 2020
E-mail, kontaktperson
Tilføj begivenhed til kalenderen vCal
iCal

Webinaret henvender sig til nye sagsbehandlere, som ønsker en generel gennemgang af erhvervssygdomsområdet for på den måde at blive klædt på i forhold til sager om erhvervssygdomme. Vi vil gennemgå, hvad man skal være opmærksom på, når man behandler en sag om spørgsmålet om anerkendelse af en erhvervssygdom.

På webinaret vil vi gennemgå opbygningen af fortegnelsen over erhvervssygdomme, bevisbyrden og de generelle betingelser for at anerkende en erhvervssygdom. Bagefter vil vi fokusere på rygsygdomme som tema med udgangspunkt i fortegnelsens punkt B.1. Vi vil også gennemgå praksis i vores principmeddelelser.

Send os dine spørgsmål allerede ved tilmelding
Under webinaret har du mulighed for at skrive spørgsmål, men det er ikke sikkert, at vi når at besvare dem på selve webinaret. Derfor håber vi, at du vil sende eventuelle spørgsmål til os inden den 8. juni. Vi vil så bestræbe os på at inddrage dine spørgsmål i webinar-gennemgangen.

Formål og læringsmål

Formålet med webinaret er at klæde nye sagsbehandlere på i forhold til behandlingen af sager om spørgsmålet om anerkendelse af erhvervssygdom.
Formålet er også at klæde sagsbehandlerne på i forhold til betingelserne for at anerkende rygsygdomme som erhvervssygdomme og fortælle om vores praksis på området.

Forberedelse

Det kræver ikke forberedelse af deltage i webinaret.

Form og rammer for webinarer

Det foregår live

Webinarer er en del af Ankestyrelsens praksiskoordinering, hvor vi tilbyder en nem, hurtig og effektiv formidling af vores praksis med det formål at understøtte, at borgerne får den rigtige afgørelse i 1. instans.
Under webinarerne er der forskellige former for deltagerinvolvering, fx spørgsmål og svar.

Mulighed for at se eller gense webinaret

Webinarer er online undervisning, og i de fleste tilfælde lægger vi en film af webinaret på ast.dk.
Webinar-film kan som udgangspunkt ses online i tre måneder.

Webinarer er mundtlig formidling af forskellige emner

Webinarerne tager bl.a. afsæt i principmeddelelser og praksisundersøgelser, hvor Ankestyrelsen vurderer, at sagsbehandlere i kommunerne og andre instanser kan have glæde af en mundtlig formidling af et emne.
Sagsbehandlerne skal altid tage afsæt i den lovgivning og praksis, som er basis for det enkelte webinar, når de i det daglige skal vurdere og afgøre konkrete sager.

Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring