Eneadoptantgrupper

Eneadoptantgrupper er et tilbud til dig som eneadoptant, hvor du får mulighed for at mødes med andre eneadoptanter. Her vil det være muligt at dele og drøfte de særlige udfordringer og glæder livet som eneadoptant har at byde på. Gruppen tilbyder et fællesskab med andre, der er i samme situation som dig.

Gruppeforløbet varetages af to gruppeledere, og hvert møde vil være en blanding af oplæg fra gruppelederne og plads til at tale om det, I som deltagere er optaget af. Det forventes at du byder ind og deltager aktivt i gruppen.

Du kan udfylde et ansøgningsskema her. (link åbner i nyt vindue) (word)

Hvem: Du kan tilmelde dig, hvis du har adopteret et barn som eneadoptant (alene). Dit barn skal være under 18 år. Du er ikke eneadoptant, hvis du har adopteret sammen med en partner og I efterfølgende er blevet skilt/gået fra hinanden.

Hvor: Vi opstarter den første gruppe i Århus. Du er dog velkommen til at udfylde et ansøgningsskema, uanset hvor i landet du bor, da vi også planlægger at oprette en gruppe på Sjælland.

Hvornår: Et gruppeforløb består af 8 mødegange, og hvert gruppemøde varer 3 timer. Der afholdes et gruppemøde om måneden med undtagelse af sommerferieperioden. Gruppemødet ligger på den samme ugedag hver måned. Tidspunktet er planlagt kl. 14.15-17.15. Du forpligter dig til at deltage i samtlige 8 gruppemøder.

Hvor mange: En gruppe har omkring 10 deltagere og derudover deltager begge gruppelederne hver gang.

Individuel samtale før gruppen sammensættes: Du skal deltage i en individuel samtale med gruppelederne inden du kan optages i en gruppe. Samtalen vil typisk vare en halv time.

Pris: Deltagelse i et gruppeforløb er gratis.

Det med småt
Dit barn må ikke deltage i gruppemøderne uanset alder.

Du må ikke modtage rådgivning hos en PAS-rådgiver, der samtidig er gruppeleder for den eneadoptantgruppe, som du deltager i. Dette gælder kun i den tidsperiode, som gruppeforløbet strækker sig over.

Vi har samlet nogle af de tanker, som du måske går rundt med som eneadoptant lige her. (link åbner i et nyt vindue) (pdf) 

Måske genkender du nogle af dem? Det vigtigste er, at du har lyst til at være med. Gruppelederne vil ved hvert møde lave et mindre oplæg om eksempelvis barnets institutionsliv, tilknytning og andet fra eneadoptantens perspektiv.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Adoptionssekretariatet.

Sidst opdateret 13.06.2016