Forside » Om Ankestyrelsen » Vores opgaver » Vejledning og kurser » Betalingskurser » Børne- og familieområdet » 2018 » Videreført anbringelse og ændring af anbringelsessted

Videreført anbringelse og ændring af anbringelsessted

Sådan behandler du sager om videreført anbringelse og ændring af anbringelsessted efter servicelovens § 68 a og servicelovens § 69, stk. 3 og stk. 4.
Tidspunkt 09:30 16:00 08.11.2018
fra til
Sted Hotel Scandic Jacob Gade, Vejle, Flegborg 8-10, 7100 Vejle
Navn, kontaktperson
Deltagere Kurset er målrettet kommunale sagsbehandlere og faglige ledere, der arbejder med sager, der skal forelægges børn og unge-udvalget. Det kræver et vist kendskab til servicelovens regler om særlig støtte til børn og unge.
Tilføj begivenhed til kalenderen vCal (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

Indhold

Ankestyrelsen behandler klagesager om tvangsmæssig anbringelse af børn og unge, og det giver os en særlig viden om, hvor kommunerne har problemer med servicelovens regler på området.

Den viden hjælper os til at målrette vores kurser og fokusere på det, sagsbehandlere i kommunen skal være opmærksomme på, når de forelægger for børn og unge-udvalget.

På kurset gennemgår vi betingelserne for afgørelse om videreført anbringelse; herunder kravene til indstillingen. Vi har særlig fokus på den børnesagkyndige helhedsvurdering af tilknytning til anbringelsesstedet. Derfor deltager psykolog Knud Hjulmand også som underviser.

Vi vil også gennemgå betingelserne for børn og unge-udvalgets afgørelser om ændring af anbringelsessted og kravene til indstillingen.

Vi bruger konkrete eksempler fra Ankestyrelsens nyeste praksis og afgørelser og inddrager deltagernes egne erfaringer.

Hvad får du ud af kurset?

Du får et bedre kendskab til reglerne om videreført anbringelse og ændring af anbringelsessted, herunder viden om baggrunden for reglerne og fokus på hvilke betingelser, der skal være opfyldt.
Formålet er, at du med denne viden og forståelse får styrket kvaliteten af din sagsbehandling.

Hvem kan deltage?

Kurset er målrettet kommunale sagsbehandlere og faglige ledere, der arbejder med sager, der skal forelægges børn og unge-udvalget. Det kræver et vist kendskab til servicelovens regler om særlig støtte til børn og unge.

Tid og sted

Den 8. november 2018 klokken 9.30 – 16.00

Hotel Scandic Jacob Gade, Vejle
Flegborg 8-10
7100 Vejle
Tlf. 7670 0000

Parkering: Deltagere kan hente en gratis parkeringsbillet i hotellets reception.

Se Hotel Scandic Jacob Gades hjemmeside (åbner i et nyt vindue)

Undervisere

Jurister i Ankestyrelsen med omfattende viden om området og en psykolog.

Pris 

2.650 kr.

Tilmeld

Sidst opdateret 29.11.2017