Arbejdsskade; Grundlæggende kursus om erhvervsevnetab og årsløn

På kurset lærer du mere om reglerne om erhvervsevnetab som følge af en arbejdsskade, og hvordan du fastsætter erhvervsevnetab og årsløn efter arbejdsskadelovgivningen.
Tidspunkt 28. november 2019
fra 09:30 til 16:00
Sted Scandic Bygholm Park, Schüttesvej 6, 8700 Horsens
Deltagere Det er et grundkursus målrettet nyere sagsbehandlere på området, f.eks. sagsbehandlere i fagforeninger og forsikringsselskaber, eller ansatte i kommuner og statslige institutioner, som er selvforsikrede. Erfarne sagsbehandlere må selvfølgelig gerne deltage, hvis de vil have genopfrisket reglerne og høre om de nyeste domme og den nyeste praksis fra Ankestyrelsen.
Max deltagerantal 30
Pris 2.750 kr.
Tilmeldingsfrist 30. oktober 2019
E-mail, kontaktperson
Tilføj begivenhed til kalenderen vCal (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

Indhold

Lær mere om reglerne på arbejdsskadeområdet, som har stor betydning for både skadelidte og forsikringsselskaberne. Du får et grundigt kendskab til Ankestyrelsens nyeste praksis og de seneste domme, så du er opdateret med den nyeste viden på området.

På kurset fokuserer vi på de grundlæggende elementer i vurderingen af erhvervsevnetab og fastsættelse af årsløn i arbejdsskadesager. Vi brugeren afvekslende undervisningsform, hvor eksempler fra praksis og domme kombineres med oplæg. Vi lægger stor vægt på dialog mellem deltagerne og undervisere. Det mener vi, giver kursisterne det bedste udbytte.


Nøglebegreber på kurset er:

  • Hvordan danner vi os et indtryk af tilskadekomnes muligheder/evner før og efter arbejdsskaden?
  • Hvornår er evnen til at arbejde nedsat? Hvilke betingelser skal være opfyldt, og er der særlige situationer?
  • Hvornår skal erstatningen løbe fra?
  • Hvordan fastsætter vi årslønnen? Årslønnen er nemlig ikke det samme som erhvervsevnetabet.

Hvad får du ud af kurset?

Du får en dyb indsigt i behandlingen af sager om erhvervsevnetab efter arbejdsskadeloven, og du får et grundlæggende kendskab til at fastsætte erstatningen.

Efter kurset har du bedre forudsætninger for at træffe velbegrundede afgørelser og vejlede borgere og arbejdsgivere om konkrete spørgsmål. Det betyder, at du også vil blive klædt på til at foretage en faglig vurdering af afgørelser fra arbejdsskademyndighederne.

Hvem kan deltage?

Det er et grundkursus målrettet nyere sagsbehandlere på området, f.eks. sagsbehandlere i fagforeninger og forsikringsselskaber, eller ansatte i kommuner og statslige institutioner, som er selvforsikrede. Erfarne sagsbehandlere må selvfølgelig gerne deltage, hvis de vil have genopfrisket reglerne og høre om de nyeste domme og den nyeste praksis fra Ankestyrelsen.

Tid og sted

Den 28. november 2019 – klokken 9.30 – 16.00

Hotel Scandic Bygholm Park, Horsens
Schüttesvej 6
8700 Horsens
Tlf.: 7562 2333

Beliggenhed: Cirka 800 meter fra Horsens Station.

Parkering: Der er mulighed for gratis parkering.

Se Hotel Scandic Bygholm Parks hjemmeside (åbner i et nyt vindue)

Undervisere

Jurister i Ankestyrelsen med omfattende viden om området.

Pris 

2.750 kr. (Kursusgebyret er fritaget for moms).

Tilmeldingsfrist

Fristen for tilmelding til kurset er 30 dage før kursusstart. Du har dog mulighed for at tilmelde dig senere, hvis der stadig er ledige pladser.

Tilmeld

Sidst opdateret 21.08.2019