Manu Sareen besøger Ligebehandlingsnævnet

Den nyudnævnte ligestillinsministers møde med Ligebehandlingsnævnet.

25.01.2012

Hvad tænker den nye Ligestillingsminister om ligestilling? Det er vi nysgerrige på at vide, ligesom vi har lyst til at fortælle ham lidt om, hvad Ligebehandlingsnævnet bestiller. Heldigvis siger han ja tak til at møde sekretariatet, formand Tuk Bagger og de to næstformænd.

Ligestilling er vigtig for vores fremtid, for landets økonomi og for familien, det vil Manu Sareen gerne have os alle til at forstå. Ministeren vil sætte ligestilling på dagsordenen.

Han er også optaget af, at etniske unge diskrimineres, når de går i byen, for det rammer én som menneske at blive ekskluderet. Diskrimination af unge mænd i nattelivet har fundet sted i årevis. Det sker hver aften, når de nægtes adgang til diskoteket, fordi de er ikke-etnisk danskere, og når unge mænd skal betale for at komme på natklub, mens kvinder kan gå gratis ind. Der er ikke sket noget, vi accepterer det bare.

Det er et faktum, som Ligebehandlingsnævnet kan nikke genkendende til. Der er stort set et uændret antal klagesager i nævnet om diskoteker, der forskelsbehandler. Vi fortæller ministeren, at nævnet netop har ønsket at gøre noget for at ændre situationen, og at nævnet derfor sidste år besluttede, at give godtgørelse i de sager og vel at mærke godtgørelse i en størrelse, som gerne skulle kunne mærkes. Den unge mand, der nægtes adgang på grund af etnicitet, får ca. 5.000 kr. i godtgørelse, mens den unge mand, som skal betale mere end kvinderne, får 2.500 kr. Godtgørelsen for etnisk diskrimination er højere, fordi krænkelsen for den unge, der afvises ved døren, er større end for den unge mand, der skal betale mere end veninden for at komme ind. Ved at give godtgørelser af en vis størrelse, har nævnet ønsket at markere overfor diskotekerne, at det ikke er i orden at forskelsbehandle.

Manu Sareen vil gerne arbejde for at ændre den adfærd hos diskotekerne i et samarbejde med Ligebehandlingsnævnet.

Ministeren skal videre i dagens program. Ministeren er ved at dokumentere en dag i en ministers liv til Facebook, så der skal tages billeder. Et intenst lille møde i en travl hverdag. Vi iler hver til sit.

 

Sidst opdateret 09.12.2013