Gå til indhold

Karriereblog

Herunder bliver der løbende opdateret med nye fortællinger om ansatte i Ankestyrelsen

JULIE ER GÅET FRA FULDMÆGTIG TIL ANKECHEF 

Julie startede som fuldmægtig i statsforvaltningen i 2012 – i dag er hun Ankechef. Ud af 23 chefer i Ankestyrelsen er Julie den yngste.

Julie B

Julie Bloch Vingaard
Ankechef

"Da jeg studerede, vidste jeg ikke, hvad jeg ville, men i dag er det mit drømmejob"

”Det bedste ved jobbet som ankechef er at være med til at understøtte, at andre bliver dygtigere og når i mål med deres opgaver. Og at træffe beslutninger, som har en betydning for andre mennesker”, fortæller hun.

32-årige Julie er Ankechef på beskæftigelsesområdet i Aalborg. Julie brænder for at arbejde med ledelse, og det er altid faldet hende naturligt at indtage rollen som leder.

”Da jeg studerede, vidste jeg ikke, hvad jeg ville, men i dag er det mit drømmejob”, fortæller hun.

Arbejdede sig op
Julie blev uddannet jurist fra Aalborg Universitet i 2012. Hun startede som fuldmægtig i statsforvaltningen, hvor hun arbejdede med beskæftigelse, og da forvaltningen blev sammenlagt året efter, blev Julie fuldmægtig i Ankestyrelsen.

Derfra gik det hurtigt. Efter tre år som fuldmægtig blev Julie specialkonsulent, derefter souschef i afdelingen og kort tid efter chefkonsulent. I 2018 blev Julie konstitueret Ankechef i et år.

”Jeg søgte derefter jobbet på lige fod med alle andre”, fortæller Julie, der endte med at få jobbet.

”Jeg tror, at det handler om, at jeg er meget ambitiøs, og at jeg har et fagligt kendskab på forhånd.”

Julie har i dag 29 medarbejdere under sig, og de er en vigtig del af, at Julie kan udføre sit arbejde som ankechef.

”Jeg ville aldrig kunne gøre det alene. Jeg er afhængig af medarbejdere, som også brænder for det.”

 

GÅR I RETTEN FOR ANKESTYRELSEN

Hvis der kommer en stævning i forbindelse med en afgørelse af en arbejdsskadesag, så er Fikret én af dem, der går i retten og forsvarer afgørelsen

Fikret Filikci
Rettergangsfuldmægtig, Arbejdsskade  

”Det er lige så meget min opgave ikke at skulle i retten, fordi vi jo gerne skal træffe den rigtige afgørelse i første omgang.” 


Fikret er ansat i Ankestyrelsen som rettergangsfuldmægtigt og er derfor én af dem, der repræsenterer Ankestyrelsen i retten med de sager, som han selv og hans kollegaer har afgjort administrativt.

”Det giver en unik mulighed for at kombinere almindelig sagsbehandling med det at gå i retten”, fortæller Fikret om sit job i Ankestyrelsens arbejdsskadeafdeling.

Når Fikret bliver indkaldt i retten, skal han forsvare, hvorfor der er truffet den rigtige afgørelse i en konkret sag. Og det giver også mulighed for at anskue afgørelsen udefra.

”Det er dels udfordrende og spændende, idet modparten altid er en professionel – altså advokat – som kan udfordre afgørelserne. Men det giver også en personlig udvikling, fordi man skal være i stand til at argumentere for, hvorfor det der fremgår af afgørelsen, også skal være gældende ret”, fortæller han.


Ikke kun en succes
Der sidder cirka 12 rettergangsfuldmægtige i samme afdeling som Fikret, og de har hver især i gennemsnit én hovedforhandling om måneden.

”Vi skal så vidt muligt ikke gå i retten med de sager, vi selv har afgjort, men det er ikke altid, at det kan undgås”, fortæller han om afdelingen.

Men selv om Fikret er ansat som rettergangsfuldmægtigt, så er det ikke umiddelbart et succeskriterium at ende i retten med en sag.

”Det er lige så meget min opgave ikke at skulle i retten, fordi vi jo gerne skal træffe den rigtige afgørelse i første omgang.”

 

FRA FULDMÆGTIG TIL CHEF

Nelle startede i 2007 som fuldmægtig i Ankestyrelsens analysekontor. I dag er hun chef for samme afdeling, men har i mellemtiden både været forbi socialministeriets departement og tilbage til Ankestyrelsen, hos ledelsen.

 Nelle

Nelle Seiersen
Chef, Læring og analyse 

”Jobbet var fuldstændig det, jeg drømte om, da jeg var færdig på studiet”, fortæller Nelle om sit job som analysechef.

Hun blev færdiguddannet sociolog i 2007 og søgte med det samme et job som fuldmægtig i det daværende Analysekontor i Ankestyrelsen og fik jobbet.

”Jeg kom ud i et job, hvor jeg kunne bruge alle de metoder, jeg havde lært på studiet”, fortæller Nelle.

Nye udfordringer
Efter fem år i Analysekontoret trængte hun til forandring og ville gerne prøve andre kompetencer af. Hendes daværende chef tog hende på ordet og Nelle blev tilbudt en udstationering for et år i Socialministeriets departement. 

Efter udstationeringen kom Nelle tilbage til Ankestyrelsen i en stilling som direktionssekretær for Ankestyrelsens direktion.

”Begge stillinger har givet mig stort indblik i den politiske verden, vi agerer i som Ankestyrelse, men også et stort indblik i ledelse - og begge dele hjælper mig i mit job i dag”, fortæller Nelle.

Søgte drømmejobbet
I 2017 blev hun spurgt, om hun ville varetage et job som souschef i sin gamle afdeling i Analysekontoret - Og det takkede hun ja til.

To år senere gik den daværende chef for kontoret på pension, og der skulle findes en ny. Nelle overtog midlertidigt posten som chef, indtil der blev fundet en ny. Da stillingen blev slået op, søgte Nelle den på lige fod med alle andre.

”Det var med stor glæde, stolthed og ydmyghed, at jeg sagde ja tak, da Ankestyrelsen efter samtalerunderne ringede og tilbød mig stillingen. Det er super fedt, at jeg har fået stillingen på ærlig vis og nu kan stå i spidsen for at sikre gode analyser, som giver politikerne mulighed for at træffe beslutninger på et oplyst grundlag. De gode analyser kommer fra de dygtige medarbejdere i enheden kombineret med den helt uundværlige juridiske sparring, som vi henter ude i huset”, fortæller Nelle, der i dag befinder sig på den helt rigtige hylde i sit drømmejob.


Sidst opdateret 17.11.2020

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring