Gå til indhold

Temadag - Racisme - Livet for mørke minoritetsbørn/unge med hvide majoritetsforældre

Torsdag d.2.12 kl.17.00-21.00 byder Ankestyrelsen velkommen til en temaeftermiddag i København for adoptivforældre og kommende adoptanter. Vi tilbyder 4 timers oplæg, inspiration og dialog blandt forældre med vores adoptionskonsulent Jette Eriksen.

Temaeftermiddag: Er vores erfaringer som hvid majoritetsgruppe brugbare, når vi skal viderebringe strategier til vores brune børn om at håndtere racisme?

Hvem-Hvad-Hvor?

Hvem: Adoptivforældre og kommende adoptanter

Hvornår: 02.12.21 kl. 17-21

Hvor: Ankestyrelsen Teglholmsgade 3. 2450 København

Pris: Gratis

Max deltagerantal: 25

Tilmeldingsfrist: 25.11.21.

Jette byder velkommen til fire timer med fokus på racisme, brune børn og hvide forældre og deler ud af sine erfaringer som PAS rådgiver.

Hvad er det vores børn har brug for? Er der også racisme og diskrimination inden for husets fire vægge? Hos vores børns bedsteforældre? Hos vores venner? Får vi hjulpet børnene på en rimelig måde? Får vi overset den virkelighed børnene er i med bemærkninger som: ”Det skal du ikke finde dig i, hvorfor svarer du ikke bare, det betød nok ikke noget særligt, det var nok ikke sådan, de mente det…..”?

Kan vi sætte os ind i, hvordan det er, at tilhøre en minoritet og hvordan det er for barnet eller den unge, at opleve racisme i familien eller blandt familiens nære venner, eller i skolen? Hvordan ser børn og unges strategier ud, når det kommer til at leve med anderledeshed både ift. vilkår og udseende? Hvordan kan forældre komme til at bekræfte barnets oplevelser, eller komme til at bortforklare eller negligere disse, så barnet ender med at stå alene med det?

Hvordan kan det opleves at blive sammenlignet med indvandre og flygtninge? Hvordan kan det opleves hvis forældrene skelner skarpt herimellem, eller netop ikke gør? Hvorfor søger nogle børn/unge andre med brun hudfarve, mens andre lægger afstand og hvilken indflydelse har forældrene i den forbindelse?
Har vi som forældre blik for vores egne fordomme og udøvelse af diskriminering? og hvad fortæller det vores adopterede børn om os? Om dem selv? Hjælper det barnet, at vi bliver vrede på ”de andre”? Hvilke effekter har det på barnet?

Der vil være mulighed for at lytte, spørge og få inspiration fra oplægsholderen såvel som fra andre deltagere.

Du skriver dig på listen til temaeftermiddagen ved at udfylde tilmeldingsskemaet. Du er først endeligt tilmeldt arrangementet, når du senere modtager en bekræftelse fra kursussekretariatet.

Børn kan ikke deltage i arrangementet.

Under arrangementet vil der blive serveret kaffe, te, vand og frugt samt en sandwich.

Tilmeld dig her.

Ankestyrelsens Adoptionssekretariat

Sidst opdateret 01.12.2021

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring