Gå til indhold

Temaeftermiddag: Livet for mørke minoritetsbørn og unge med hvide majoritetsforældre

Onsdag d. 6. april kl.17.00-21.00 byder Ankestyrelsen velkommen til en temaeftermiddag i København for adoptivforældre og kommende adoptanter. Vi tilbyder 4 timers oplæg, inspiration og dialog blandt forældre med vores adoptionskonsulent Jette Eriksen.

Jette byder velkommen til fire timer med fokus på racisme, brune børn og hvide forældre og deler ud af sine erfaringer som PAS rådgiver.

Hvad er det vores børn har brug for? Er der også racisme og diskrimination inden for husets fire vægge? Hos vores børns bedsteforældre? Hos vores venner? Får vi hjulpet børnene på en rimelig måde? Får vi overset den virkelighed børnene er i med bemærkninger som: ”Det skal du ikke finde dig i, hvorfor svarer du ikke bare igen, det betød nok ikke noget særligt, det var nok ikke sådan, de mente det…..”?

Kan vi sætte os ind i, hvordan det er, at tilhøre en minoritet og hvordan det er for barnet eller den unge, at opleve racisme i familien eller blandt familiens nære venner, eller i skolen? Hvordan ser børn og unges strategier ud, når det kommer til at leve med anderledeshed både ift. vilkår og udseende? Hvordan kan forældre komme til at bekræfte barnets oplevelser, eller komme til at bortforklare eller negligere disse, så barnet ender med at stå alene med det?

Hvordan kan det opleves at blive sammenlignet med indvandre og flygtninge? Hvordan kan det opleves hvis forældrene skelner skarpt herimellem, eller netop ikke gør? Hvorfor søger nogle børn og unge andre med brun hudfarve, mens andre lægger afstand og hvilken indflydelse har forældrene i den forbindelse?
Har vi som forældre blik for vores egne fordomme og udøvelse af diskriminering? og hvad fortæller det vores adopterede børn om os? Om dem selv? Hjælper det barnet, at vi bliver vrede på ”de andre”? Hvilke effekter har det på barnet?
Der vil være mulighed for at lytte, spørge og få inspiration fra oplægsholderen såvel som fra andre deltagere.

Du er først endeligt tilmeldt arrangementet, når du senere modtager en bekræftelse fra kursussekretariatet.

Børn kan ikke deltage i arrangementet.

Under arrangementet vil der blive serveret kaffe, te, vand og frugt samt en sandwich.

Hvem-Hvad-Hvor?

Hvem: Adoptivforældre og kommende adoptanter  

Hvornår: Den 6. april 2022 kl. 17-21 

Hvor: Ankestyrelsen, Teglholmsgade 3, 2450 København SV 

Pris: Gratis 

Max deltagerantal: 25 

Tilmeldingsfrist: 6. marts 2022

Tilmeld dig her

Sidst opdateret 04.01.2022

Ring: 33 41 12 00 mandag til fredag klokken 9-15

Adresse: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice

Mail: ast@ast.dk

Sikker mail: sikkermail@ast.dk

Tilgængelighedserklæring