Separation og skilsmisse

Ægtefæller og registrerede partnere kan blive separeret eller skilt, hvis den ene eller begge parter ikke ønsker at fortsætte samlivet. En ansøgning om separation eller skilsmisse skal sendes til Statsforvaltningen.

Hvis en person ikke ønsker at fortsætte samlivet med en ægtefælle eller registrerede partner, har personen ret til separation. Hvis parterne er enige om skilsmisse, kan de blive skilt uden separation. Hvis parterne ikke er enige om skilsmisse, kan de som udgangspunkt først blive skilt efter seks måneders separation.

Selvom parterne ikke er enige om at blive skilt, er der i visse situationer mulighed for at blive skilt uden først at have været separeret. Det gælder for eksempel i tilfælde af utroskab, eller hvis parterne har levet adskilt de sidste to år på grund af uoverensstemmelser.

Ansøgning om separation og skilsmisse

En ansøgning om separation eller skilsmisse skal sendes til Statsforvaltningen. Det koster 350 kr. fra 1. januar 2018 (420 kr. i 2017) at blive separeret og det samme for at blive skilt.

Separation og skilsmisse på statsforvaltningen.dk

Udenlandske skilsmisser

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt i Danmark at få registreret en skilsmisse foretaget i udlandet, f.eks. hvis man ønsker at indgå nyt ægteskab i Danmark.

Sidst opdateret 22.12.2017